Nieuwe Trijntje in 'Wrecks We Adore'

Volle Mezz dansend, tussen de ballads door

Tekst: Dominique Antonissen ,

Zondagavond in Mezz. De zaal is goedgevuld, zowel de zaal als op het podium. Het is een van de vele touroptredens van Trijntje Oosterhuis en haar band voor haar nieuwe album ‘Wrecks We Adore’. Ze mocht dit keer performen voor een uitverkochte zaal in Breda, waarbij het publiek aandachtig luistert en meeklapt als dat hen gevraagd wordt. Een gezellig avondje uit met veel muzikaliteit en een goede sfeer.

Trijntje Oosterhuis is nog maar pas begonnen met haar albumtour 'Wrecks We Adore' en al gauw blijkt dat de kaartjes voor de concerten gewild zijn. Zo ook voor dit optreden in Mezz, waar ze voor een uitverkochte zaal staat. Ze start de zondagavond met twee gloednieuwe nummers, waarna ze aangeeft dankbaar te zijn weer op het podium te mogen staan met haar band en het heerlijk te vinden om weer contact met haar publiek te hebben. De mensen in de zaal lijken met name fans te zijn, bekend met Total Touch en Trijntjes achtergrond als soul- en funkzangeres.  Dit is vooral te merken aan de reacties van het publiek op een Total Touch-nummer als 'Somebody Else's Lover' en het funky liedje 'Hifi' dat ze een hele tijd geleden met de Wizards of Ooze heeft opgenomen. Hierin is de bekende soulstem van Trijntje Oosterhuis terug te horen, die in de liedjes van haar recente repertoire soms wat lijkt te ontbreken.

Het nieuwe album 'Wrecks We Adore' is mede geschreven en geproduceerd door Anouk, wat duidelijk een pop-rocksfeer in de liedjes achterlaat. De singles 'Happiness' en 'Knocked Out' zijn de bekendste en vanavond ook de meest succesvolle voorbeelden hiervan. De kruisbestuiving tussen Anouk en Trijntje is in deze nummers het beste te horen. Sommige van de vele ballads lijken niet iedereen in het publiek te raken. Misschien komt dat door de wat ongelukkig gekozen opbouw van de avond: er kan nooit een paar nummers achtereenvolgens gedanst worden. Al met al een goede avond in Mezz met Trijntje, haar vette band en drie ijzersterke backing vocals.

Gezien: Trijntje Oosterhuis. Mezz, zondag 14 oktober 2012.