26 oktober een nieuwe Club 3voor12/Breda!

Waar is het feestje!?

Redactie 3voor12/Breda ,

We zeiden het al eerder: de laatste week van oktober bestaat Mezz tien jaar en viert dat met een spectaculair programma. Ook 3voor12/Breda mag delen in de feestvreugde en wel met de doorstart van onze clubavonden!

Mezz is jarig en 3voor12/Breda viert mee. En zoals het een goede gast betaamt, brengen we drie fijne cadeaus mee op het partijtje in Mezz op vrijdag 26 oktober. Op deze Club 3voor12/Breda in Mezz Café optredens van drie smaakmakende regionale acts: Joris Dee, Tass Finner en Volt Violin. Wij trakteren, dus helemaal gratis. De eerste band trapt af om 20.30 uur. Indie Starship en The Daisy Players draaien tussen de optredens en na afloop.

Joris Dee
Joris Dieleman is de ex-zanger/gitarist van The Exploding Shetland Ponies. Als zijn alter ego Joris Dee brengt hij breekbare songs die worden ondersteund door violiste Indra Salima Kartodirdjo. Zijn stem doet denken aan Finn Andrews van The Veils. De teksten van Joris gaan over liefde en verlies. Een recensent van 3voor12 omschreef de muziek als ‘eerlijk en meeslepend’. Op dit moment zijn Joris en Indra bezig met opnames voor een eerste EP.

Tass Finner
Tass Finner (foto) is een band uit de regio Oosterhout/Dongen en ontstond in de zomer van 2009. De band maakt een donkergekleurde, sfeervolle cross-over van post new-wave in de geest van wijlen Ian Curtis en zijn Joy Division. Rock, een vleugje shoegaze en indie met een neusje voor sfeer en spanning. Live pakt dit uit in een strakke set vol verrassende wendingen. Tass Finner won Popsport 2012, kreeg een plekje op VPRO's Hollandse Nieuwe #30 en speelde in het verleden onder meer in de Effenaar en Winston Kingdom.

Volt Violin
Onder begeleiding van topproducer Peter Bauwens (Bløf, Racoon, Volumia en 2Unlimited) nam Volt Violin begin 2012 een EP op. De single Open Your Eyes was in diverse radioprogramma’s te horen. Volt Violin speelt alternatieve rock met invloeden van bands als Muse, Incubus, Tool en Porcupine Tree. Onze collega’s van 3voor12/Tilburg schreven over een optreden van de band in de kleine zaal van 013 het volgende: “De nummers van Volt Violin zijn zeer gevarieerd. Desondanks is de band een goed samenhangend geheel. De hardere, explosieve uitspattingen van de band staan als een huis. Gitarist Nico van Heiningen weet duidelijk waar hij mee bezig is en weet een verrukkelijk geluid uit zijn gitaar te toveren. Al met al spelen de mannen het publiek in de Kleine Zaal dan ook meer dan los.”

Indie Starship & The Daisy Players
Indie Starship draaide al op ons verjaardagsfeestje en op de officieuze afterparty van Breda Barst. Na enkele sets met The Daisy Players vonden de heren elkaar op muzikaal gebied en vullen derhalve op 26 oktober wederom de intermezzo's tussen de bands. Wat je kan verwachten is altijd onduidelijk: de heren kiezen het liefst ter plekke hun platen uit. Wat zeker is, is dat ze kunnen putten uit een obsessief grote muziekkennis en -collectie. Dat komt vast helemaal goed.


Club 3voor12/Breda
Vrijdag 26 oktober 2012
20.30 - 01.00
Mezz Café, Keizerstraat 101 Breda
Toegang gratis!