POBHert: Sara Bonne en Let’s Get It On

Krachtige frontladies bepalen de sfeer tijdens hun optreden voor POBHert

Tekst: Dominique Antonissen ,

Oorspronkelijk zou Sara Bonne deze avond vullen met Dainty Vicious, die het optreden wegens omstandigheden moest afzeggen. Gelukkig werd daarvoor in de plaats de Bredase band Let’s Get It On gevonden, een swingend jong coverbandje met al behoorlijk wat podiumervaring in Breda. Daarna verraste Sara Bonne met haar warme karakteristieke stemgeluid een handvol overgebleven bezoekers van Café Het Hijgend Hert.

Let's Get It On

Het is tien uur ’s avonds en het loopt al aardig vol in ’t Hert. Ze beginnen wat later dan gepland, maar als de dames en heren van Let’s Get It On starten met hun optreden, heerst er meteen een goede sfeer. Het blijkt al snel dat de band minstens de helft van het café heeft gevuld met eigen fans en de swing zit er al gauw in, zowel op het podium als daarvoor.  De liedjes die zij vertolken zijn herkenbaar, maar (nog) niet overal voorzien van hun eigen sound waarbij zij soul, funk en R&B combineren. Frontlady Jasmin van Holt neemt duidelijk de leiding over het optreden en trekt zowel de band als het publiek mee met haar krachtige stemgeluid.

Sara Bonne

Na het optreden van Let’s Get It On is het de beurt aan Sara Bonne en haar band. Helaas zijn bij de start van haar optreden veel mensen alweer vertrokken en is er slechts een handjevol bezoekers over. Het bezoekersaantal doet geen recht aan wat zij te bieden heeft, want zodra ze begint met zingen heeft zij meteen een aantal aandachtige luisteraars te pakken. Wauw, wat een stem! En zoals zij zelf al zegt is datgene dat zij vertolkt totaal iets anders dan dat van Let’s Get It On. Hoewel het genre wellicht raakvlakken heeft en Bonne ook aangeeft coverbandjes op zijn tijd leuk te vinden, is dit toch meer de muziek waar je speciaal voor naar Het Hijgend Hert gaat.

Amper twee weken geleden had Sara Bonne de release van haar debuutalbum ‘Testimony’. Vanavond vertelt zij dat het album bestaat uit liedjes over haar leven, met de nodige ups en downs. Dit is ook te merken in het repertoire van de avond, want er is een duidelijke balans in positieve, vrolijke noten en de ietwat droevige, maar niet minder mooie, jazzklanken. De muzikaliteit spat ervan af en daarnaast is haar verschijning en het contact met het publiek positief en ontspannen. Ze weet het publiek zo te bespelen dat het een gevoel geeft dat het om een knus huiskamerconcert gaat. “Gezellig hè”, zegt ze ook nadat een paar mensen voor haar applaudisseren.

Deze dame hoort thuis in de jazzmuziek en het is zeker de moeite waard om naar haar te gaan luisteren. Waar? Ze treedt 2 november op met Rauw Hees Teder Breda in De Grott en 2 december in Mezz Café.

Gezien: Let’s Get It On en Sara Bonne. Café Het Hijgend Hert, vrijdag 5 oktober 2012.