Contact in De Graanbeurs, drie maal scheepsrecht

3voor12/Breda was erbij

Tekst: Michael Janiec, foto's: Linsey Kuijpers ,

Met de derde editie van hun feesten bracht de organisatie van Contact in De Graanbeurs vrijdag 5 oktober wederom een mengelmoes van stijlen. House, jungle, hiphop en alles wat er tussenin zit. Dat ook nog eens in maar liefst drie zalen. Er werd van alles uit de kast gehaald om de bezoeker te zinnen. Tot hoeverre wist deze jonge en ambitieuze organisatie hier uiteindelijk in te slagen?

De klok slaat elf uur en de deuren gaan open. Ondanks de relatief vroege tijd zijn er al wat liefhebbers die geleidelijk aan komen binnendruppelen. Bekenden van De Graanbeurs begrijpen al snel dat meerdere stijlen hier goed tot hun recht komen. Elke zaal kent een unieke aankleding en sfeer.

Hoewel een aantal bezoekers verkoos ergens anders in te drinken, mocht het de pret niet bederven. Waar DBSK, het alias van Dubsik, het openen van de hoofdzaal voor zijn rekening nam, was het Lounga die hetzelfde voor de Spock deed. Beiden werden afgewisseld om half één, respectievelijk door Armonia en Pacman. Pacman wist te doen wat van hem verwacht werd tijdens zijn tweede optreden op Contact. De stevige en vooral intense mix van jungle was goed op zijn plaats. Armonia deed het ook goed. Zijn selectie van hypnotiserende nummers deed de mensen in de grote zaal geleidelijk maar zeker toegeven aan het ritme. Beide zalen op de begane grond waren rond een uur of één tamelijk vol.

Door een kapotte auto moesten Kid Quantum en MCTEN6 helaas hun reis naar Breda al vroeg staken en waren zij verhinderd. Het was best een eind rijden en ze waren maar net uit Lelystad vertrokken. Gelukkig kon er ter plekke vervanging geregeld worden. Na wat overleg werd de vocale ceremonie ingevuld door MC Sheep, zijn energieke flow wist het publiek verder in stemming te brengen.

Ook in de bovenste zaal was er veel te doen. Deze zaal werd gehost door Shit Is Bangin’. De muziek was goed afgestemd op de relaxte sfeer. Hoewel het boven rustig bleef, kon dat aan de muziek niet liggen. Vele zuiderlijke invloeden, evenals een rits aan remixen van urban klassiekers waren een solide leidraad. Het uit Breda afkomstige collectief EZD, Swingmar en dj DNS bleek goed op elkaar ingespeeld. Ze wisten de platen met veel gevoel en techniek te combineren.

Inmiddels was het beneden in de hoofdzaal tijd voor de derde dj. De uit Zeeland afkomstige Kauffman voerde het tempo verder op. De relatief energiekere delen van de toonladder werden openlijk door het publiek verwelkomd. Vanwege de verhindering van Kid Quantum kon Majestic een half uur eerder beginnen. Hij ontving vocale ondersteuning van MC Assassin. Het mixen gebeurde op een strakke manier die de energie hoog hield en het publiek dansende. Intussen had een aanwezige beatboxer ook de microfoon in handen en werd er nog meer vocale variatie toegevoegd. Concluderend kan gezegd worden dat Majestic zijn naam zeker wist waar te maken. Zijn platenkeuze wist het publiek lang te boeien.

GoldFFinch die de hoofdzaal afsloot deed dit eveneens naar behoren. De aanwezige helft van dit duo dat de afgelopen zomer nog op Dour stond, bracht een strakke combinatie van energieke house. De bezoekers die zich nog in de hoofdzaal bevonden konden dit goed waarderen.

Terugkijkend kan er over een succesvolle editie gesproken worden. Het publiek zorgde wederom voor een aangename sfeer. Er werd daarnaast veel gedanst en de muziek was divers. De echte drukte bleef uit en dit was wellicht de factor die deze avond echt onvergetelijk had kunnen maken. Als het aan de organisatie ligt, zal der zeker een vervolg komen. Die ziet in elk geval een stijgende lijn in hun resultaten met dit derde feest. Ook De Graanbeurs zet hiermee wederom een goede stap mee sinds de heropening.

Gezien: Contact. De Graanbeurs, vrijdag 5 oktober 2012.