Avant La Lettre verzorgt pittige start van de lente Avant La Lettre verzorgt pittige start van de lente

De zonnige lentedag beïnvloedt het optreden van Avant La Lettre

, Tekst: Dominique Antonissen, foto’s: Victor van Zutven

Avant La Lettre verzorgt pittige start van de lente

De zonnige lentedag beïnvloedt het optreden van Avant La Lettre

Tekst: Dominique Antonissen, foto’s: Victor van Zutven ,

Vorige maand waren zij te zien bij De Wereld Draait Door en presenteerden zij hun debuutalbum ‘Belief’ in Paradiso. Daarnaast zijn zij steeds vaker (live) te horen op nationale radio en reizen ze het land door voor optredens. De vijf mannen van Avant La Lettre hebben er even mee gewacht, maar de band weet zijn naam in een sneltreinvaart op de kaart te zetten. Des te meer reden om eens een kijkje te gaan nemen als de band vanuit thuishonk Amsterdam naar het zuiden is afgereisd voor een optreden in Mezz Café.

Met een warm lentezonnetje in de rug mag Avant La Lettre deze zondagmiddag een aantal nummers van het album ‘Belief’ laten horen aan het Bredase publiek in Mezz Café. Helaas is dat publiek om half vijf nog steeds niet aanwezig en lijkt het er even op dat het bijna een privéconcert wordt. Het heerlijke lenteweer gooit roet in het eten. Aan de kwaliteiten van de band kan het zeker niet liggen.

Iets later dan gepland, na een uitgebreide soundcheck, kondigt zanger Laurens Radstake het nummer ’Jaques Brel’ aan. Mooi om mee te beginnen, want het opent rustig en heeft een subtiele opbouw, tot halverwege in het nummer de ommekeer wordt gemaakt. De band heeft zeker ook harde rock in zich. Dit lied geeft al meteen een indruk van het eigen geluid dat bestaat uit een gevarieerde en eclectische verzameling nummers waarbij rock als uitgangspunt is genomen en inhoudelijke teksten belangrijk zijn.

Ook in de songs hierna wordt gespeeld met de dynamiek. En ook al klinkt het goed, het vijftal is met name bezig met hun eigen muzikale activiteiten en speelt minder actief met het publiek, dat inmiddels is gegroeid naar een aandachtig luisterend clubje mensen. Radstake grapt: “We hadden gegokt dat het na vier nummers leeg zou zijn, dus wij zijn blij”. De aanloop geeft de bandleden wat meer energie. Het lijkt erop dat iedereen er even in moest komen. Vooral tijdens het spelen van de single ‘Magic’ spat de energie van het podium en komt de interactie ook op gang. Zelfs het klappen, wat bij het nummer hoort, zet enkelen in de zaal aan tot meedoen.

Gelukkig houden de bandleden de positieve sfeer op het podium vast en blijft het laatste deel van de set lekker vlot. Als afsluiter wordt het nummer ‘Floodwater Blues’ gespeeld waarmee het optreden stevig eindigt. De volgende keer als Avant La Lettre naar Breda komt, is het hopelijk slechter weer en zijn er meer bezoekers, want dat verdienen ze.

Gezien: Avant La Lettre. Mezz Café, zondag 25 maart 2012.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda