The Brave rockt Friday On The Rocks The Brave rockt Friday On The Rocks

About Today mist in Breda nog smoel

, Tekst & foto's: Daniël Hereijgers

The Brave rockt Friday On The Rocks

About Today mist in Breda nog smoel

Tekst & foto's: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 23 maart en weer was er tijd voor Friday On The Rocks door POB in café De Speeltuin. Deze keer werd About Today uit Rotterdam uitgenodigd, samen met de band zonder vaste verblijfplaats The Brave, met leden uit Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Dordrecht. En stiekem zijn de rockers inmiddels ook een beetje van Breda.

About Today uit Rotterdam speelt vanavond voor het eerst in Breda. De band laat zich beïnvloeden door And So I Watch You From Afar, Interpol en Moss en heeft al in andere steden op het affiche gestaan met bands als The Deaf, Lola Kite en Handsome Poets. About Today begint met een rustig, psychedelisch nummer, gevolgd door een lied van de aanstaande EP 'Perspective' en een derde indiesong die dromerig en meerstemmig is. Daarbij zet gitarist Yrjo een postrock pingel in die lekker door blijft gaan. Het volgende 'Chasing Lights' is stuwender en harder, maar heeft minder smoel. De band zet vervolgens een meeklapper in, maar dit komt helaas niet echt over in het vrij lege café. Bassist Kevin draait zich in bochten op het kleine podium en richt zijn aandacht kort op de voorbijgangers en het publiek bij andere cafés, helaas levert het geen extra publiek op. Zanger Nils vraagt daarna of iemand een viool bij zich heeft. Niet natuurlijk. Dan wisselt Yrjo van gitaar en pakt een strijkstok. 'A New Fronteer' heeft een pakkend, rustig intro en een prima opbouw en ja, de gitaat klinkt als een viool. De laatste drie nummers hebben ook een goede meerstemmigheid en wisseling qua rifs en stuwende drums wat About Today echt een indieband maakt. 'Just Do It' is een harder, dansbaarder nummer en heeft een reffrein waarbij de band roept "We are!", vanavond in De Speeltuin mist About Today in Breda helaas nog smoel om een blijvende indruk achter te laten.

The Brave zagen we al eerder in de stad bij Uit Je Hok en toen waren we op z'n zachtst gezegd erg enthousiast. Ok, het geluid is vanavond niet top en zanger Erik Korsman klinkt soms zachter dan de rest van de band of lijkt iets minder bij stem, maar verder blijft het een belofte. The Brave opent met twee recente nummers en knalt daarna de songs van EP 'See The Elephant' door het café, dat inmiddels een stukje voller is geworden. Vooral drummer Berrie de Kooter heeft vandaag de smaak te pakken en wat aan de gehele band opvalt, is dat het altijd rockt, of het tempo nu hoog ligt of laag, deze mannen weten precies waar ze op het podium mee bezig zijn. En de songs zijn sterk, ook 'Ride On' en het nog officieel ongetitelde 'All My Life' waarbij bassist Lukas Dekker de eerste stem heeft. The Brave maakt pakkende garage, rock en punk en de nummers kloppen gewoon. Snel weer te zien in Breda, een band die je niet vaak genoeg kunt zien.

Gezien: Friday On The  Rocks met About Today en The Brave. De Speeltuin, vrijdag 23 maart 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda