Within Temptation overdondert met visuals en licht effecten Within Temptation overdondert met visuals en licht effecten

Hebben ze het nodig of is het de kers op de taart?

, Tekst: Daisy van den Nieuwenhuizen

Within Temptation overdondert met visuals en licht effecten

Hebben ze het nodig of is het de kers op de taart?

Tekst: Daisy van den Nieuwenhuizen ,

Afgelopen dinsdag 20 maart trad Within Temptation op met hun nieuwe theatershow Sanctuary in de Jupiler zaal in het Chassé Theater te Breda. De net niet uitverkochte zaal ging volledig uit zijn dak op bekende nummers van de band, maar ook het eerste conceptalbum ‘The Unforgiving’ viel goed in de smaak.

Within Temptation, een band met internationale allure en veel grote hits. Met hun nieuwe theatertour Sanctuary, genoemd naar de ‘speciale sfeer’ die zij in het theater ervaren, maakten ze hun optreden nog specialer. Uit de opening kon worden geconcludeerd wat er de rest van de avond te wachten stond. Er werd een verhaal verteld, dat een rode draad vormde door het eerste gedeelte van de show. De nummers die hierbij gezongen werden, waren de nummers van het eerste conceptalbum van Within Temptation: ‘The Unforgiving’. Dit conceptalbum is gebaseerd op de stripboeken geschreven door de bekende fantasy schrijver Steve O’Conell. Dit genre past bij de liedjes op het album en de fascinerende film die, tijdens het eerste gedeelte tot de pauze, achter Within Temptation werd afgespeeld en vormde echt één concept.

De nummers werden in het eerste gedeelte dus constant achter elkaar gebracht, zoals hoort bij een conceptplaat. Toch was dit een minpuntje, omdat er totaal geen interactie met het publiek plaatsvond. Dit principe werd na de pauze echter totaal omgegooid. Frontvrouw Sharon den Adel opende met de simpele woorden “Hallo Breda”, wat het publiek direct helemaal uitzinnig maakte. Jong tot oud, met ieder een eigen stijl, ging al snel uit zijn dak op bekende hits van de populaire band zoals ‘Mother Earth’ en ‘Memories’.

Naast soms wat schoonheidsfoutjes van de zangeres, werden de nummers uitzonderlijk goed gezongen met haar bekende, hoge stem. Het gebruik van de vele visuals en lichteffecten droeg bij aan een mooie show.

Voor de fans was het dus een spectaculair optreden, waarbij alles toegestaan was. Headbangen in het theater, het is weer eens wat anders. Voor de gewone muziekliefhebber is het een mooie show, vooral door de film die achter de band werd afgespeeld, het spannende gebruik van het licht en de plaats van de bandleden. Voor de muziekliefhebber zijn deze effecten dus nodig om de show spannend te maken. Voor de fan is het een kers op een toch al zo mooie taart.

Gezien: Within Temptation ‘Sanctuary’. Chassé, 20 maart 2012.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda