Vierde Rauw Hees Teder op 16 maart Vierde Rauw Hees Teder op 16 maart

Opnieuw in theater De Grott

, Tekst: Daniël Hereijgers

Vierde Rauw Hees Teder op 16 maart

Opnieuw in theater De Grott

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Rauw Hees Teder is de singer-songwriteravond in Breda waar het publiek niet door de muziek heen praat. De vierde editie, en de eerste van 2012, is op vrijdag 16 maart, in theater De Grott aan de Haagweg, verborgen achter een groene poort. Voor slechts vijf euro kun je in een rustige, ontspannen sfeer kijken en luisteren naar optredens van Patrick Le Duc, Theo Sieben en Awash.

Patrick Le Duc
Deze band uit Goes bracht in oktober 2010 het debuutalbum ‘Square Moods’ uit en toerde met Bløf. Op dit moment wordt gewerkt aan nieuwe nummers die een meer akoestische benadering hebben. De band is dus helemaal klaar voor een optreden bij Rauw, Hees, Teder en kiest als thematiek naar eigen zeggen voor “de bruine kroeg, de haard, de blik naar buiten en de verwondering.”

Theo Sieben
Gitarist, singer-songwriter en componist uit Amsterdam. Hij speelde onder meer met J.W. Roy, Rob Klerkx, de Raggende Manne, Jelle Paulusma en werkte voor Orkater en het Nationale Toneel. Omschrijft zijn muziek als “moderne roots, geïnspireerd op oude Amerikaanse muziek”. In 2011 verscheen zijn debuut ‘Until Grass’. 

Awash
Awash is een band uit Breda/Tilburg, die semi-akoestische poprock maakt. Awash timmert behoorlijk aan de weg en was onder meer te horen in het programma van Giel Beelen. De band bestaat sinds 2009 en maakte tot nu toe twee cd’s, de EP’s ‘Seven Years’ en ‘Inner Drive’. In die korte tijd speelde Awash al vijftig concerten en stond pas geleden nog met een eigen show in Mezz Café.

De entree voor deze avond in de Grott is € 5,-, de zaal gaat open om 20:00 uur en de optredens vangen vanaf half negen aan.  Geïnteresseerd? Luister dan zeker ook voor vrijdag nog eens naar Locals United waarin organisator Leon Weterings aan het woord komt en Geert van der Burg van Awash alvast een voorproefje geeft.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda