Festivalnieuws 2012: het regent grote namen! Festivalnieuws 2012: het regent grote namen!

Public Enemy op Boogiedown, The Blackbox Revelation op Breda Barst e.v.a.

, Tekst: Daniël Hereijgers

Festivalnieuws 2012: het regent grote namen!

Public Enemy op Boogiedown, The Blackbox Revelation op Breda Barst e.v.a.

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Afgelopen week kwamen er meer en meer namen naar buiten voor Boogiedown en Breda Barst. Omdat de meesten uit de Bredase scene deze acts en festivals volgt, gaan we je nu vast niets nieuws vertellen. En anders wel! Want er zitten nu al zoveel grote namen bij dat we ze graag nog eens opsommen. Zo voegde Boogiedown, bam!, nog even Public Enemy toe en schreef Breda Barst Rats On Rafts, The Kik en Anneke van Giersbergen bij op het affiche.

Boogiedown - affiche compleet

Boogiedown heeft dit jaar het vijfjarig jubileum te vieren en nodigt daarvoor, als laatste acts, ook nog even Public Enemy, op 25-jarige jubileum toer, Big K.R.I.T, Fresku en één van dé lokale helden Fotosynthese uit. Alsof het niks is. De kaarten zijn dan ook zo goed als uitverkocht voor het feest op het Chasséveld op 25 augustus. “Something old, something new”, benoemt de organisatie de laatste Amerikaanse gasten. Waar Public Enemy levende legendes meebrengt, is Big K.R.I.T. nog maar net bezig. Na een bezoek aan het SXSW festival eerder dit jaar besloot de festivalorganisatie deze jonge getalenteerde rapper uit Mississippi toe te voegen aan haar line-up. Big K.R.I.T. is in 2010 gecontracteerd door Def Jam als de meest belovende Southern rapper sinds Outkast en heeft sindsdien bijdragen geleverd aan artiesten als The Roots en Wiz Khalifa. Op 5 juni verschijnt debuutalbum ‘Live From The Underground’. Ook Fresku (‘Maskerade’) en Fotosynthes (‘Los’) brachten kortgeleden goed ontvangen platen uit. Meer informatie over de jubileumplannen vind je op de site van Boogiedown.

Breda Barst: Belgen, Rotterdammers en meer

Op de radio bij Locals United wou voorzitter Selçuk Akinci niets weten van een Belgische bands- of Rotterdamse act-invasie op Breda Barst en daar gaan wij dan ook niet in mee. Feit blijft wel dat er iets voor te zeggen valt als je naar de tot nu toe bevestigde, grote namen kijkt. En dan nog? Grote namen zijn het of aankomende topacts die je maar mooi in september gratis in het Valkenpark kunt zien. Uit België: Yuko, Creature With The Atom Brain, The Blackbox Revelation en School Is Cool. Uit Rotterdam: Rats On Rafts en The Kik, aanstaand huisband bij De Wereld Draait Door. Tel daar ook even Anneke van Giersbergen, Nashville Pussy, Phantom Four & The Arguido (de nieuwe band van Urban Dance Squad’s Rudeboy) en Tio Gringo uit Breda bij op. En let op: het affiche is nog niet rond. Vandaag is de laatste voorronde Mezz Barst en komen er in elk geval vier lokale acts bij.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda