Breda Barst voorlopig niet weg uit Valkenberg Breda Barst voorlopig niet weg uit Valkenberg

Klachten lijken storm in een glas water

, Robin van Essel

Breda Barst voorlopig niet weg uit Valkenberg

Klachten lijken storm in een glas water

Robin van Essel ,

Deze week werd Breda opgeschrikt door het nieuws dat Breda Barst wellicht uit het Valkenbergpark moet wijken. Wijkraad Stadshart/Valkenberg kreeg op een bijeenkomst klachten over het geluids-niveau van het festival en de schade aan het park die elk jaar wordt aangericht. Daarop sprak de wijkraad de wens aan de gemeente uit om te overwegen Breda Barst uit het park te weren.

Vooralsnog lijkt het bericht een storm in een glas water. Een woordvoerder van de gemeente laat desgewenst weten dat de gemeente inderdaad het locatiebeleid van de evenemententerreinen in de stad gaat herzien. Dit houdt in dat voor deze plekken een blauwdruk wordt gemaakt met regels op maat, in overleg met de betrokken partijen. De verwachting is dat deze blauwdruk medio volgend jaar vorm krijgt. Totdat in de vergunningsprocedure blijkt dat Breda Barst de nieuwe regels overtreedt, staat de aanwezigheid van het festival in het Valkenberg nadrukkelijk niet ter discussie, aldus de gemeente.

Ook Selçuk Akinci, voorzitter van Breda Barst, maakt zich vooralsnog geen zorgen. "Deze klachten horen we elk jaar, dus wat dat betreft zijn er wellicht wat berichten verkeerd geinterpreteerd. Wat er ook niet bij gezegd wordt, is dat er bij de bijeenkomst van de wijkraad misschien twee of drie klachten waren op ruim dertig aanwezigen." Overweegt het festival verdere consessies? Akinci: "Nee. We zitten al ruim onder het toegestane geluidsniveau voor festivals. Daarnaast verwachten we geen grotere drukte dan normaal. Ook kunnen we altijd goed ingrijpen, mocht het te druk blijken. We doen al alles wat nodig is voor een veilig verloop." Ook de rekening voor de schade aan het park betaalt Breda Barst zelf: vorig jaar bedroeg deze €5.500.

De wijkraad Stadhart/Valkenberg was niet bereikbaar voor commentaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda