Veelzijdig terrasconcert door Bai Kamara Jr. Veelzijdig terrasconcert door Bai Kamara Jr.

Afrikaanse Belg laat zien dat hij niet in één hokje te stoppen is

, Tekst: Piet van den Boer, foto’s: Sanne van Hassel

Veelzijdig terrasconcert door Bai Kamara Jr.

Afrikaanse Belg laat zien dat hij niet in één hokje te stoppen is

Tekst: Piet van den Boer, foto’s: Sanne van Hassel ,

Na een regenachtige, bewolkte week had Bai Kamara Jr. het niet beter kunnen treffen tijdens zijn terrasconcert op zondag bij Mezz. Een heerlijk zomerzonnetje zorgde voor de perfecte setting voor de akoestische set van deze Afrikaanse Belg.


Het terras van Mezz, plus het grasveld ernaast, is goed gevuld op deze zondagmiddag. Bai Kamara en zijn gitaar nemen vanmiddag zo’n 150 mensen mee op een muzikale reis naar de Afrikaanse blues, soul en funk.

Door te openen met een aantal rustige nummers wordt de sfeer meteen gezet: Relaxed. Het publiek leunt achterover en geniet van het subtiele gitaarspel en de liedjes over liefde. Al snel blijkt echter dat de liefde niet het enige thema is dat Kamara in zijn repertoire heeft. Liedjes over het leven in Afrika, prostitutie en politiek komen voorbij en tonen dat de liefde voor muziek niet het enige is dat hem drijft. In het nummer ‘Rise’ zingt hij prachtig, ingetogen over het onrecht dat vrouwen in Afrika nog veel wordt aangedaan in de vorm van besnijdenis. Zoals hij zelf terecht opmerkt: “A whole other subject, we’re going all over the place if you don’t mind”.

Dat Kamara niet in één hokje te stoppen is, ligt niet alleen aan de grote variëteit aan onderwerpen die hij aansnijdt. Ook door muzikale genres laat hij zich niet binden: de ingetogen soul waarmee hij opent, maakt na een paar liedjes plaats voor Afrikaanse blues, om via funk en uptempo soul weer terug te komen waar hij startte.

Er is echter wel degelijk een constante factor deze middag en dat is Afrika. De sfeer van dit continent is voelbaar in elk nummer, van de blues in ‘It Ain’t Easy’ tot de vrolijke pop in ‘I’m In Love Again’. Bai Kamara Jr. heeft deze middag overtuigd. Door zijn veelzijdigheid verveelt hij nooit en met zijn Afrikaanse sound biedt hij precies wat het Mezz terras nodig heeft deze middag.

Gezien: Bai Kamara Jr. Mezz terras, zondag 15 juli 2012.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda