Little Trouble Kids probeert ‘Adventureland’ in Nederland Little Trouble Kids probeert ‘Adventureland’ in Nederland

Tweede try-out in Breda

, Daniël Hereijgers

Little Trouble Kids probeert ‘Adventureland’ in Nederland

Tweede try-out in Breda

Daniël Hereijgers ,

Het is zondagmiddag 8 januari 2012 als Thomas Werbrouck en Eline Adam voor de tweede keer ooit de liedjes live spelen van hun aanstaande plaat. Mezz Café is halfvol als de twee Little Trouble Kids los gaan op de songs van ‘Adventureland’, die op 6 februari verschijnt.

Eline doet de percussie en de drums, staand op een rechthoekige bass drum, dansend en stampend op de maat, onderwijl rammend op andere trommels. Continu de zangmicrofoon verstellend mept ze zelfs eenmaal het kleine bekken half uit haar schroeven. Werbrouck staat rechts van haar en gebruikt enkel de gitaar. Op zoveel manieren en met zoveel klankkastjes dat Little Trouble Kids ook zo’n rockend duo maakt waarvan je je afvraagt hoe ze met twee zoveel muziek weten te brengen. Of kabaal, het is maar net waar je van houdt. Want enkel de xylofoon wordt ingezet voor subtiele klanken. Verder valt het toffe gebruik van het en de sampler op. De song met sampler lijken nog rijker.

Het is een scherp optreden, hoewel het duo regelmatig blikken wisselt als om te zeggen “Gaat het nog goed zo?” Grillig ook, maar dan op plezante manier. De stemmen gelijken soms, zeker in de schreeuwerige partijen. ‘Stay Together’ klinkt alvast erg goed en nieuwsgierigen kunnen vanaf vandaag ‘Straight A’s’ downloaden van Bandcamp.

Gezien: Little Trouble Kids. Mezz Café, zondag 8 januari 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda