Mezz Café maakt kennis met Houses Mezz Café maakt kennis met Houses

Amsterdamse band start haar nieuwe tour overtuigend

, Tekst: Piet van den Boer, foto’s: Sanne van Hassel

Mezz Café maakt kennis met Houses

Amsterdamse band start haar nieuwe tour overtuigend

Tekst: Piet van den Boer, foto’s: Sanne van Hassel ,

Vrijdag 10 februari stond de Amsterdamse band Houses in het Mezz Café. Na hun nieuwe tour een avond eerder te hebben afgetrapt in Tilburg, gaf Houses een gratis concert in Breda.

Voor een volle zaal opent de band met ‘My Life’, een ingetogen liedje dat geduldig wordt opgebouwd naar een explosief einde. Hierna volgen onder andere ‘Stay With Me’, ‘Thousands of Suns’ en ‘Clean Mouth’, die elk prachtig worden uitgevoerd, waarbij het enthousiasme en intensiteit van het podium spat. Of het nu drummer Tobias is die zijn stokjes bijna dóór het drumstel slaat, gitarist Gijs die in de rondte springt of zangeres Ella die de liedjes op het podium lijkt te herbeleven. Het publiek geniet dan ook zichtbaar.

‘Black Clothes’, de enige ballad op het album, sneeuwt echter onder door het geroezemoes onder het publiek. Waar dit nummer bij andere optredens vaak het publiek weet in te pakken, lukt dit vanavond niet. Na een goed uur sluit Houses af met het deprimerende maar erg mooie ‘Suicide’. De band heeft vanavond laten zien dat ze de intensiteit van de nummers op het album ‘Clean Life’ goed weten te vertalen naar een live setting. Na deze avond heeft de band er zeker weer een paar fans bij, een mooie start van de nieuwe tour.

Gezien: Houses. Mezz Café, vrijdag 10 februari 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda