Awash laat de ‘inner drive’ zien Awash laat de ‘inner drive’ zien

Voorprogramma Luckiest Man Alive in akoestische setting

, Tekst: Dominique Antonissen, foto's: Daniël Hereijgers

Awash laat de ‘inner drive’ zien

Voorprogramma Luckiest Man Alive in akoestische setting

Tekst: Dominique Antonissen, foto's: Daniël Hereijgers ,

Zaterdag 4 februari speelden Awash en Luckiest Man Alive in Mezz Café. Ondanks het strenge winterweer kon het publiek het niet laten even naar Mezz te komen voor een gezellig avondje uit. Het was aangenaam druk, er hing een goede sfeer en de pop/rockmuziek was top.

Luckiest Man Alive mocht een aantal nummers ten gehore brengen voordat Awash zou performen. Hoewel de meeste bezoekers voor Awash kwamen en geen weet hadden van een voorprogramma, werd de muziek van LMA goed ontvangen. Ondertussen stroomde Mezz Café langzaam vol. De band uit Utrecht bestaat normaal gezien uit een muzikaal viertal, waarvan er deze avond maar twee aanwezig waren. Zanger Roel Donckers en gitarist Robin Delpeut brachten hun liedjes van deze avond daarom in een akoestische setting en daar was niets op aan te merken. De vier nummers werden melodisch goed opgebouwd en mooi uitgevoerd. Bovendien beschikken Donckers en Delpeut over een prima podiumuitstraling. Het is zeker de moeite waard deze band in de gaten te houden. Luckiest Man Alive speelde vanavond in Breda omdat Donckers en Awash frontman Geert van der Burg, oud-studiegenoten, regelmatig bellen over hoe de vlag erbij hangt bij hun bands en om af en toe optredens af te spreken. Handig voor LMA nu in Breda en handig voor Awash om het speelterrein uit te breiden.

Na een korte pauze was het de beurt aan Awash. Deze band uit Breda/Tilburg is bekend in de regio en had tijdens deze avond dan ook publiek met een luisterend oor. Hoewel het ingestudeerde meeklapmoment niet meteen aansloeg, gaf zanger Geert van der Burg vlak na het optreden aan dat het een prettig publiek was om voor te spelen. Overigens werd de humor en de interactie van de band wel gewaardeerd. Ook zei de zanger dat het in deze setting extra interessant was om ‘de randjes’ van hun muziek uit te proberen: met het behouden van hun vertrouwde sound bleek het interessant om hier en daar een subtiel of juist een rauw geluid te laten horen. En met succes. Met name bij het nieuwe nummer ‘Hey Hey’ had dit een verrassend effect. Natuurlijk speelde de band een aantal nummers van hun nieuwste EP ‘Inner Drive’, zoals ‘Crash Barrier’ en ‘Sweet Josephine’. Oud-bandlid Charlotte Broeder, nu Solid Swing, zorgde voor een leuke en frisse afwisseling door speciaal voor het nummer ‘Seven Years’ haar zangkunsten te laten horen. De goed getimede gitaarsolo’s van gitarist Maarten Ligtenberg maakten het plaatje compleet.

Het is duidelijk dat Awash de nodige ervaring heeft en dat de bandleden met plezier hun ‘inner drive’ laten zien en horen aan het publiek. Ze staan ontspannen, maar toch ook energiek op het podium. Op 16 maart is Awash alweer terug in Breda voor de intieme singer-songwriteravond Rauw, Hees, Teder in Theater de Grott. In welke bezetting is nog onbekend, Awash doet er, net als Luckiest Man Alive vanavond, niet moeilijk over om aan te treden in een aangepaste bezetting.

Gezien: Awash en Luckiest Man Alive. Mezz Café, zaterdag 4 februari 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda