Nieuw akoestisch podium Breda Barst

Breda Boost voor talent op zaterdag en chillen op zondag

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Breda Barst voegt, drie weken voordat het festival begint, een nieuw podium toe aan het festivalterrein: Breda Boost. Aan de stationszijde van het park Valkenberg, waar nog ruimte was, staat 15 en 16 september een podium voor akoestische optredens van onder andere Flying Horseman, Buurman en The Secret Love Parade. Op de zaterdag wordt het podium gereserveerd voor de jongste talenten die Breda rijk is. Wie dat zijn, verklapt de organisatie nog niet, er wordt gesproken van ‘The Next Generation’. Uiteraard gaat 3voor12/Breda daar ook even kijken.

Breda Boost - The Next Generation
Op zaterdag biedt ‘Breda Boost’ ruimte aan talenten die stevig aan de weg timmeren. Aldus de organisatie:  "De programmering, niet gebonden aan een bepaalde stijl of artistieke discipline, richt zich op performers in opkomst: niet zozeer wat zij doen, maar vooral hoe zij het doen. Ideeën, creativiteit en uitstraling staan centraal." Een interessant idee, naast de traditionele voorrondes in Mezz.

Breda Boost - Akoestisch
Op zondag is ‘Breda Boost’ geheel gewijd aan muziek van singer-songwriters en bands in een (semi-) akoestische bands. Op het affiche: Flying Horseman, Mathijs Leeuwis, The Secret Love Parade, Buurman, El Pino, James Wood en, helemaal uit Nieuw-Zeeland, Moakley. Deze ‘Boost-zondag’ wordt: "de ideale chill-plek voor mensen die even willen ontsnappen aan het geluid van scheurende gitaren of pompende beats."