Mooie 'takkenherrie' in Mezz Café Mooie 'takkenherrie' in Mezz Café

Uit Je Hok in het teken van twee Bredase rockbands

, Tekst & foto's: Victor van Zutven

Mooie 'takkenherrie' in Mezz Café

Uit Je Hok in het teken van twee Bredase rockbands

Tekst & foto's: Victor van Zutven ,

Afgelopen dinsdagavond stond er weer een Uit Je Hok op het programma in Mezz café. Deze keer met twee jonge Bredase rockbands, Pick Up Theory en Your Soul Please. Victor van Zutven ging erheen.

De aftrap was voor Pick Up Theory, vijf gedreven jongens van een jaar of 16 die  afgelopen november hebben besloten om over een paar jaar Breda Barst plat te spelen. Ze zijn beïnvloed door Red Hot Chili Peppers en Coldplay en rocken  al best aardig over het podium. Toch kon je helaas merken dat dit pas hun tweede optreden was. Zanger en gitarist Floor Oomen leek niet lekker in zijn vel te zitten. Hij was slecht te verstaan en zong de covers in slecht fonetisch Engels. Wel bleek hij een echte man te zijn, want je kon duidelijk merken dat zingen en gitaar spelen één ding teveel voor hem was. Maar toch, doe het maar op die leeftijd. De rest van de band maakte het gelukkig wel goed, met mooi gitaarspel, lekker drumwerk, strakke basritmes en mooie melodieën van Geert Derks achter de toetsen. Deze band kan over een paar jaar, na nog even flink oefenen, zeker Breda Barst gaan veroveren. Aan de motivatie en wilskracht zal het in ieder geval niet liggen.

Als tweede en tevens laatste band mocht Your Soul Please het podium gebruiken. Het waren deze vijf jonge mannen die het café, zo bleek later, zouden laten stuiteren. Halverwege het eerste nummer moest ik terug denken aan Iron Maiden als afsluiter van het Monsters Of Rock-festival in Tilburg,1988. Dat geluid, dat geluid hoorde ik nu weer. Nick Holleman, zanger van Your Soul Please, was vanavond even Bruce Dickinson. De stem, de poses, de bewegingen, maar vooral de interactie met de band en het twintig koppen tellende publiek. De zanger, de gitaristen, de bassist en de drummer speelden alsof ze in een uitverkochte O2-Arena in Londen stonden. En dat deden ze fenomenaal. Begin mei gaat de band de studio in voor de opnames van de eerste EP. Met, zoals ze zelf zeggen, hun eigen geschreven takkenherrie. Maar dit is takkenherrie waar je gelukkig van wordt.

Gezien: Uit Je Hok met Pick Up Theory en Your Soul Please. Mezz Café, dinsdag 3 april 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda