3VOOR12/Amsterdam verslaat 85ste verjaardag van VPRO

Vrij Denken Festival brengt een ode aan de vrijzinnigheid

Tekst: Armande Harmsen en Robbie van Zoggel | Beeld: Daan van der Schroeff ,

De redactie strijkt neer in de Beurs van Berlage en maakt een ronde langs het grote aanbod artiesten: aanstormende sterren Jungle By Night, rariteitenkabinet Herman In Een Bakje Geitenkwark, reggae-sensatie Ziggi Recado, documentairemaakster Sunny Bergman en 3VOOR12-band pur sang Moss.

Vrij Denken Festival brengt een ode aan de vrijzinnigheid

Het is 29 mei 2011 en de Beurs van Berlage is volgepakt voor het Vrij Denken Festival van VPRO, naar het 85-jarig jubileum van de omroep. Tijdens het festival brengen VPRO-programmamakers een ode aan het vrije denken in een gevarieerd programma van columns tot muziek, van debat tot documentaire, van film tot radio en van kunst tot kolder. Het festival bestaat uit ruim zestig programma-onderdelen.

De Amsterdamse redactie doet in samenwerking met VPRO Digitaal ter plekke verslag van een gedeelte van het programma en krijgt zelfs hulp vanuit Tilburg door de plaatselijke hoofdredacteur. Acts als Ziggi Recado, Moss, Jungle By Night en singer songwriter Joast, maar ook artiesten zoals Herman in een Bakje Geitenkwark, Jonis en documentairemaakster Sunny Bergman worden voor het voetlicht geplaatst. Voor de uitgebreide verslaggeving van alle artiesten ga je naar de festivalsite.

Gezien: Vrij Denken Festival, 85 Jaar VPRO, 29 mei 2011