3voor12 classic: Herman Brood and his Wild Romance (02-05-1977)

Live bij Piet Ponskaart

Robert Lagendijk ,

Van 1976 tot en met 1977 maakte de VPRO het satirische radioprogramma Piet Ponskaart, scènes uit het leven van een kantoorbediende. Wezenlijk onderdeel was het hoorspel over Piet Ponskaart. Zeg maar Debiteuren / Crediteuren meets Toren C en dan op de radio. Maar ook muziek speelde een grote rol in het programma. Onlangs vonden we de originele master-opname terug van muzikale gast Herman Brood and His Wild Romance.

Piet Ponskaart is misschien de mooiste staalkaart van wat de VPRO in de jaren zeventig had te bieden: De herkenbare introductie met de stem van Cor Galis, gekkigheid van Sjef van Oekel en interviews met Maarten Biesheuvel, Wim T. Schippers en Henk Spaan. Het programma werd live in theater Bellevue aan de Leidsekade in Amsterdam opgenomen. Presentator was Jan Lenferink.

Vijfendertig jaar geleden werd de muziek tijdens de uitzending op 2 mei verzorgd door Herman Brood and his Wild Romance. Het albumdebuut Street was nog maar net uit. In een klein half uurtje komen onder meer Speedo, Street Crocodile, One More Dose en Feels Like Love voorbij.     


Meer Piet Ponskaart: Bouwes wat Anders met muziek van Graham Parker and the Rumour