Ben jij pas na 22:00 uur op je best? Ben je van plan om door te trekken tot de eerste zonnestralen? Dan ben je hier aan het juiste adres, want we nemen het blokkenschema van de nacht eens rustig met je door. Waar begint en eindigt het grote pieken?

Vrijdag 16 augustus

Blawan live

23:00-00:00 in de X-ray

Dat techno gigant Blawan als opener van de nacht in de kleine X-ray staat is voor zijn fans een goed teken. Dat betekent namelijk dat de Brit carte blanche heeft om gek te doen. Er hoeft immers geen peaktime Bravo publiek gepleased te worden. Bereid je voor op het meest cutting edge techno uur van het weekend.

Lucky Done Gone b2b Tsepo

23:00-01:00 uur in de Bravo

Hartsvrienden Tsepo en Lucky Done Gone go way back. In 2015 stond Tsepo al eens in de X-ray, nu na jaren van vriendschap en talloze gigs samen staan ze nu zij aan zij om de nacht te openen in de Bravo. Met Tsepo als oud-resident bij De School en Lucky Done Gone als ⅓ deel van het geliefde dj-trio TLM Airlines wordt het keihard dansen geblazen. Met hun frisse en groovy house, wordt dit sowieso een set vol vreugdebommetjes.

Sedef Adasi

01:00-03:00 uur in de Bravo

Bekend van haar sexy, zwoele Hamam Nights feest, haar residentie bij de Münchense club Blitz EN de Panorama Bar transformeert zij het publiek gegarandeerd als een hete, dampende massa. In haar sessies beweegt ze zich met elegantie en gemak tussen euforische techno, ruige house klassiekers, space Disco en stoere electro.

Interplanetary Criminal

00:30-02:00 uur in de India

UK is back, baby! Misschien het meest bekend van zijn megahit B.O.T.A. (Baddest of Them All), maar deze dj en producer uit Manchester is echt veel meer dan dat. Vaak samen met zijn bestie Main Phase zet hij de hele UK garagescene op z’n kop. Hun Boiler Room set is een perfect voorbeeld hoe hij ervoor zorgt dat de wereld weer verliefd raakt op garage. Met zijn vuige basslines en Britse rap samples blaast hij dit genre recht het Kanaal over naar Biddinghuizen.

Hidden gems

Chalé (20:30-22:30 in de Haçienda)
Amsterdamse dj die zonder moeite schakelt tussen amapiano en stevigere UK-georiënteerde platen.

Yazzus (01:30-03:00 in de X-Ray)
De DJ-sets van deze Britse zijn maniakale achtbaanritjes: van techno op topsnelheid naar lolzy popedits, vanaf ghettotech naar gabber. Armen omhoog en laat je vallen!

DJ Europarking b2b Slimfit (03:00-04:30 in de X-ray)
Deze twee Amsterdamse dj's krijgen de eer X-ray te sluiten met een bombardement aan trance, rave en italo bangers.

Doppelgang (04:30-07:00 in de ArmadiLLow)
Veelzijdige tweelingbroers laten ‘s ochtends de zon opkomen met broeierige house en breakbeats. 

 

Zaterdag 17 augustus

Joy Orbison

00:30-02:00 in de Bravo

Eerder deze maand sloot de Britse dj Joy Orbison samen met Ben UFO Dekmantel af met monsterlijk creatieve bass bommen. Deze zaterdag heeft hij een plek in zijn eentje in het hart van de Lowlands-nacht. Hij loopt al rond sinds de klassieke dubstep overvloeide in house, dus reken maar dat hij genoeg ervaring heeft om die klus te klaren.

Benwal

00:00-01:45 in de India

De scene rondom Marlon Hoffstadt en Malugi trekt de dancewereld mee in een grote, kolkende stroom van euforie. En de Nederlandse ster in die hoek? Dat is Benwal, een 26-jarige gast die eerder dit jaar een adrenalinebom van jewelste dropte op hun label Club Heart Broken, en naast hardhouse en trance ook een gigantische liefde heeft voor nineties house. De gemene deler? Euforie!

Narciss

01:45-03:15 uur in de India

Een echte nineties kid in hart en nieren, deze Narciss. Hen draait altijd vol vreugde met Eurodance, trance en raveplaten (en niet voor niets een groot voorbeeld van Benwal). Narciss smijt sowieso een glimlach op je gezicht.

Hidden gems

Rozaly (01:15-02:15 in de X-Ray)
Deze Garage Noord-resident laat zijn Caribische roots doorklinken in zijn platenkeuze. Wedden dat-ie de X-Ray gaat afbreken?

Nick Léon & Bitter Babe (02:15-4:15 in de X-ray)
De rode loper ligt uit voor de Zuid-Amerikaanse funky techno, cumbia en dancehall van deze twee uit Miami. 

Nala Brown b2b Lola Edo (07:00-09:00 uur in de ArmadiLLow)
Twee sterren in de dop met een onwijs gevoel voor groove en tribal ritmes. 

 

Zondag 18 augustus

Bambounou b2b Mama Snake

00:15-02:00 in de Bravo

Mooi duo: Fransman Bambounou liet zich de laatste jaren zien als een eigenwijze dj die messcherpe, bassheavy techno marineert met leftfield popedits, terwijl Mama Snake naam maakte met trancy techno waar doorgaans weinig cheesy aan is. Waar komen ze samen op uit?

Moodymann

00:45-03:15 in de X-ray

Deze gemaskerde legende uit Detroit krijgt een ruim blok om te vullen met een sexy mix van house, disco en soul. Maar sta niet vreemd te kijken als die grapjas er ineens een nummer van Nirvana tussendoor smijt, aangekondigd met een beste radiostem ooit.

Chuckie

01:30-03:00 in de Hacienda

De programmeurs van Lowlands liepen vast vorig jaar op Draaimolen, het Tilburgste festival waar VIP-room house-dj Chuckie samen met bubbling-vriend De Schuurman een collectieve glimlach op het gezicht van de technosnobs toverde. Verwacht house, hiphop, dancehall, grooves, skills en plezier!

Hidden gems

Rob Manga (03:00-04:30 uur in de X-ray)
Van de RoXY tot de Panorama Bar, Rob Manga is al ruim dertig jaar niet weg te slaan uit de dj-wereld met zijn soulvolle selecties. 

Not A Fan (02:00-04:30 bij de ArmadiLLow)
Gotu Jim en zijn dj-collectief nemen de ArmadiLLow over met bloghouse, electroclash en dance-punk. Zeroes indiesleaze is back, bb!

BSS (04:30-08:00 bij de ArmadiLLow)
Eerder dit jaar speelde de Amsterdamse dj BSS een nogal legendarische ochtendset bij De Nieuw van De School. Dat mag-ie nu dunnetjes overdoen, bij het felbegeerde maandagochtendslot in de ArmadiLLow.