Down The Rabbit Hole heeft weer een fantastisch programma: natuurlijk staan we met al onze vrienden linksvooraan bij LCD Soundsystem en pinken we een traantje weg bij The National, maar wat valt er verder te ontdekken? Dit zijn onze 12 tips.

Nusantara Beat

Vrijdag, 14:00 - 15:00 Teddy Widder

Nu EUT er de brui aan gegeven heeft kan zangeres Megan de Klerk helemaal full gas gaan voor haar grooveband Nusantara Beat. Die vormde ze een paar jaar terug met muzikanten uit de indiescene die net als zij Indonesische roots hebben. Ze putten uit klassieke funkobscuriteiten uit de sixties en seventies en je hoeft niet veel festival ervaring te hebben om te beseffen dat dit een gouden formule is.

Sho Madjozi

Vrijdag 16:00 - 17:00 Teddy Widder

Misschien stond je bij Foals of was je net onderweg naar M83, maar als je halverwege de Lowlands zaterdag langs de Lima bent gekomen is de kans groot dat je bent blijven hangen bij Sho Madjozi. Wat een energie, wat een charisma, wat een messcherpe gpom en amapiano beats en wat een heerlijke dansers had de Zuid-Afrikaanse rapper bij zich. Geen wonder dat Down The Rabbit Hole haar ook meteen maar vastlegde.

Eefje de Visser

Vrijdag 20:55 - 22:00 Hotot

Eén van de werkelijkheid unieke optredens van komend weekend komt van Eefje de Visser, die dit najaar met een nieuw album komt en daarvan een eerste glimp gaat geven in Beuningen. Haar Bitterzoet optredens waren zonder uitzondering magisch, dus dit is er een om met grote nieuwsgierigheid naar te kijken.

Psychedelic Porn Crumpets

Vrijdag 22:00 - 23:00 Fuzzy Lop

De band met de weirdste bandnaam van Down The Rabbit Hole is een vlammend psychrockcombo uit Australië, dat nog net wat meer van metal riffs houdt dan hun grote soortgenoten King Gizzard. Ze zien God in een tomaat, zingen ze, dus dan weet je wel hoe laat het is. Oh en check vooral de mysterieuze oma met sigaar op de hoes van hun laatste album Fronzoli. Voor wie dit weekend jaagt op een crowdsurf ontgroening is dit de place to be.

AURORA

Zaterdag 16:30 - 17:30 Teddy Widder

 Bij 3voor12 waren we eigenlijk nooit zo fan van AURORA, een Noorse popzangeres wiens synth-folk-pop gemaakt leek voor de Droomvlucht. Maar dat is veranderd door What Happened To The Heart?, haar nieuwste album. Plotseling klinken de songs een stuk minder bombastisch, de producties een stuk scherper en dansbaarder. Zin in deze show!

Bolis Pupul

Zaterdag 18:30 - 19:30 Fuzzy Lop

 Dikke kans dat je Bolis Pupul al eens hebt gezien op één van de vele Nederlandse festivals die hij plat speelde met Charlotte Adigéry. Nu komt de Belgische producer alleen, met een soloplaat op zak. Letters To Yu heet die, een koddige elektronicaplaat vol knipoogjes naar zijn Chinese roots.

L'Impératrice

Zaterdag 19:30 - 20:30 Hotot

Een ware festivalhit is L’Impératrice, een Frans zestal dat zalige nu-disco maakt volgens Frans recept: zwoel, een beetje ondeugend, vaak met snufjes electrofunk, yachtrock en soms een housebeat. Uitstekende muziek om je hipje op te hoppen, dus dat L’Impératrice op DTRH gaat inslaan als een bommetje? Bien sûr!

Kneecap

Zaterdag 20:30 - 21:30 Fuzzy Lop

Een biopic (met Michael Fassbender?!) over jezelf laten maken in het jaar van je debuutalbum? Deze zomer verschijnt Kneecap, een speelfilm over twee Ierse klaplopers die via hiphop hun moedertaal proberen te redden van de ondergang. Superfunny dus, en het typeert de bijdehante en onstuimige energie van dit rapduo, dat zowel in het Iers als het Engels rapt. Hun mix van hiphop en elektronica doet wel denken aan The Streets.

Jessie Ware

Zondag 17:00 - 18:00 Hotot

Free yourself! Na jarenlang vrij serieuze, zelfs wat zwaarmoedige pop te maken, klonk Jessie Ware in 2020 op haar 35ste opeens bevrijd met de heerlijke discoplaat What's Your Pleasure?, en de sensuele revolutie in haar hoofd heeft doorgezet met That! Feels! Good! (die albumtitel zegt genoeg, toch?). Een heerlijk queer dansfeestje, en wie weet neemt Ware haar zweepje ook weer mee.

The Last Dinner Party

Zondag 18:00 - 19:00 Teddy Widder

De barokke indiepop en glamrock van Britse buzzband The Last Dinner Party zit vol speelse ideeën en grootse hooks. En dat weten hun fans, die ook écht hun best doen om vergelijkbare, theatrale baljurken en kroontjes te dragen. Kortom: kies je mooiste kostuum uit en trek ‘m uit de tentje voor Abigail Morris en haar bandleden.

Amaarae

Zondag 18:00 - 19:00 Fuzzy Lop

Haar excentrieke afropop vol smurfenstemmetjes is geweldig, maar de Ghanees-Amerikaanse zangeres Amaarae deed nog nauwelijks liveshows. Wordt dat dan wel wat, vraag jij je waarschijnlijk af. Kun je dit wel naar het podium vertalen? Ja dus, zagen we eerder dit jaar in de Melkweg. Ze had twee superslicke muzikanten mee (een gitarist die juist op een akoestische gitaar in de flamenco-hoek stond te shredden?!) en zijzelf bleek die piephoge heliumstem ook live heel goed te doen.

Olivia Dean

Zondag 20:00 - 21:00, Teddy Widder

Met de snelheid van het licht diende de Britse neosoulster Olivia Dean zich aan. Twee jaar geleden opende ze de Fuzzy Lop-tent nog als grote onbekende, nu verkoopt ze in een zucht tweemaal Paradiso uit en voelt de Teddy Widder aan de kleine kant voor haar classy cocktail van jazz, soul, pop en r&b.