Hè hè, eindelijk is de lente dan echt op gang gekomen. Na maanden kwakkelen, en precies op tijd voor de voorjaars-editie van Dekmantel, het bescheiden Lente Kabinet. Zoals elk jaar vaart het festival niet op gevierde namen, maar draait het er om de ontdekking. Veel dj's die hun sporen verdienden in donkere clubs krijgen hier voor het eerst de kans in de buitenlucht. Bij deze tien staan wij vooraan 27 en 28 mei in het Twiske.

Emma DJ & Zohar

Zondag Vierde Kamer 17:30-20:30

Het lukte echt niet. Met de beste wil van de wereld kwam Emma DJ vorig jaar niet op tijd aan in Amsterdam: hij (laat je niet verwarren) ging met de taxi van de ene naar de andere Zuid-Franse stad omdat zijn vlucht gecanceld was, maar optie B vloog ook niet. Samen met Amsterdammer Zohar brengt-ie furieuze breaks en experimentele elektronica.

Rey Colino

Zondag Tweede Kamer 16:00-18:00

Hij sprong vorig jaar in het gat dat Emma DJ liet vallen: Rey Colino, de Belgische eigenaar van het Kalahari Oyster Cult label, die zeer vibey house aanlengt met vleugjes smaakvolle trance. Hij staat qua tijd op ongeveer hetzelfde moment van de dag als vorig jaar, maar dan wel een podium groter. Een graag geziene gast in Amsterdam de laatste tijd, die geheid nog meer zielen gaan winnen.

Lakuti & Tama Sumo

Zondag Eerste Kamer 20.00-23:00

In een stad vol import-gelukszoekers is Tama Sumo een van de OG’s, een Berlijner van geboorte, die al al sinds jaar en dag de groove leidt in Panoramabar. Ze doet dat tegenwoordig vaak samen met creatief- en levenspartner Lakuti, samen een house powercouple.

Gabrielle Kwarteng

Zaterdag Tweede Kamer 18:00-20:00

De zaterdag heeft een uitstekende flow op de Tweede Kamer, een perfecte match met de zonlicht dat die middag over het terrein gesprenkeld gaat worden. Eerst Marie Montexier, een Franse dj die indruk maakte tijdens DGTL met Pasen en zal proberen de boel in gang te trekken, de New Yorkse house, techno en disco van Gabrielle Kwarteng is gemaakt voor de vroeg-piekers.

Parris

Zaterdag Tweede Kamer 20:00-00:00

De echte doorzetters op de volledig verregende zondag van Lente Kabinet 2022 zagen deze Brit schitteren. Parris is een house-dj met veel diepgang, en te midden van een enorme hoeveelheid modder toonde hij aan een handvol dansers zijn talenten. Kennelijk stonden ook de programmeurs van Lente Kabinet zelf daarbij, want hij krijgt een fraaie herkansing.

Angel D'Lite

Zaterdag Kanaal40 18:00-19:30

Roze haar betekent niet per se mierzoet, bewees Angel D’Lite vorig jaar op Draaimolen, waar ze de jackpot had: een heerlijk zonnetje in het bos bij het vallen van de avond. Everybody’s in the place? Jazeker! Verwacht scherpe house en uitbundige Engelse rave, met veel enthousiasme gebracht. Check vooral ook de reeks eigen releases.

Badsista

Zaterdag Vierde Kamer 18:00-20:00

Ook Badsista deed goede zaken op Draaimolen vorig jaar, waar ze back to back ging met mede-Braziliaan Cashu, en ook op het grote Dekmantel Festival in het Amsterdamse Bos was deze vuurvreter al van de partij. Je hoort kuduro, baile funk en andere met latin percussie doordrenkte vormen van house.

Blck Mamba

Zaterdag Kanaal40 22:30-00:00

De Brusselse dj Blck Mamba brengt Nigeriaans vuur naar de Nederlandse dansvloeren. Ze grijpt breed, maar er zit ook lijn in haar keuzes: gqom, amapiano, dancehall, hiphop, alleen maar stijlen waar je soepel voor in de heupen moet zijn. Haar ratelende percussie moet Lente Kabinet naar een laatste hoogtepunt stuwen. Een van de hoogvliegers op de toch al zeer coole stage van de Amsterdamse club Kanaal40.

Skin On Skin

Zondag Derde Kamer 22:30-00:00

Je gaat hem ongetwijfeld langs horen komen, Skin On Skin’s TikTok hit ‘Burn Dem Bridges’, een messcherpe UK house track met drill vibe. Skin On Skin zelf is een Aussie, maar hij laat zich noch door landsgrenzen noch door genreconventies tegenhouden. Een van de grote hypes van deze Lente Kabinet en meteen gezegend met een closing slot. Vliegende vaart naar het einde!

Amor Satyr

Zondag Vierde Kamer 22:30-00:00

Deze smaakmaker uit Parijs staat bekend om zijn super energieke, springerige sets, waarin ie rave en house opleukt met onder meer dubstep en jungle. Hij draaide tot nu toe vooral in kleine clubs als Garage Noord, maar krijgt nu een belangrijke afsluitplek op de Vierde Kamer, niet zelden een springplank naar een doorbraak in ons land.