Mislukte interviews, kwijtgeraakte artiesten, supersterren die van hun voetstuk vallen. Muziekjournalisten Atze de Vrieze en Timo Pisart van 3voor12 zijn terug met Blauwe M&M’s, een reeks verhalen achter de schermen van de muziekindustrie. De eerste reeks gaf een blik achter het doek bij de grootste concerten en in de kleedkamers van de meest veeleisende artiesten. In deze tweede reeks verhalen uit de labelwereld, uit de muziekjournalistiek en van artiesten zelf.

Aflevering 1 (woensdag 19 april): Het mislukte interview

Muzikanten zijn leuke, grappige, inspirerende personen, soms zelfs ronduit helden. Toch komt het ook wel eens voor dat een artiest er totaal geen zin in heeft. Wat doe je als een interview compleet dreigt te mislukken? Over Nas, Coldplay, Bon Jovi en Ryan Adams.

Aflevering 2 (woensdag 26 april): Waar ben ik nu weer beland?!

Nederland staat vol met professionele concertzalen en festivals, maar de meest memorabele optredens voor artiesten zélf zijn natuurlijk de gigs op gekke plekken. Met Faberyayo, Lucky Fonz III en een avontuur door de grenzen van de tijd met Chuckie.

Aflevering 3 (woensdag 3 mei): Pluggersverhalen

Een ode aan de snelle jongens van de muziekindustrie die artiesten op sleeptouw nemen door Hilversum. Soms komen ze alleen hun plaatje brengen bij de radioprogramma's, soms trekken ze dagenlang op met supersterren. Het doel: zorgen dat een nummer een hit wordt. Over The Streets, Queen, Ol’ Dirty Bastard en The Bangles.

Aflevering 4 (woensdag 10 mei): Het voorprogramma

Om hogerop te komen in de wereld moet je als muzikant soms in de schaduw van een grotere artiest beginnen. Is het nou leuk, mee op tour als voorprogramma? Houd je er vriendschappen voor het leven aan over? Of is het de meest ondankbare taak denkbaar? Met Naaz, De Staat en Rats On Rafts.

Aflevering 5 (woensdag 17 mei): (Don't) meet your heroes

Wie is je grootste held? En is dat nog steeds zo nadat je hem/haar ontmoet hebt? Het is een bekende spreuk: don’t meet your heroes, het kan alleen maar tegenvallen. Waar? Of toch gewoon doen? Over schurende ontmoetingen met pophelden Kurt Cobain, Stephen Malkmus en Iggy Pop.

Bonusaflevering (woensdag 24 mei) het rock 'n roll rad van fortuin in TivoliVredenburg

Een special live vanuit het NPO Podcast Event in TivoliVredenburg, waar Atze en Timo spreken met Kim Bloem en Hein Fokker, twee sterren uit het eerste seizoen van Blauwe M&M's. Bloem is head promotor bij Mojo Concerts, en stippelt niet alleen de strategische lijn uit bij Neerlands belangrijkste concertgigant. Ze boekt ook wereldsterren als Beyoncé, Drake en Jay-Z en Kanye West. Fokker begon zijn carrière als tourmanager/dealer van Herman Brood en John Cale, werkt met cultband The Residents en regelt de clearances op de grote festivals. 

Aflevering 6 (woensdag 31 mei) What happens backstage...

Nog meer sappige verhalen van De Jeugd van Tegenwoordig, Chuckie en Lucky Fonz III. Over de keer dat De Jeugd van Tegenwoordig zoveel pillen deed, dat ze aan de stok kregen met de security van Metallica. Over de keer dat Chuckie middenin de Oostenrijkse bergen zijn USB-stick kwijt was, en noodgedwongen met andere dj’s moest samenwerken. En over de totale breakdown die Lucky Fonz III backstage op Pinkpop beleefde.

Aflevering 7 (woensdag 7 juni): Luistersessie met The King of Pop

Iedereen die bij een platenmaatschappij werkt kent het verschijnsel: er komt een album binnen van een AAA-artiest, een release die niet mag mislukken. Maar je hoort direct: dit gaat hem niet worden. Wat doe je als je oog in oog met Michael Jackson zelf mag luisteren naar zijn nieuwe album Invincible?

Over de makers

Blauwe M&M’s is een podcast van VPRO 3voor12 voor NPO 3FM, gemonteerd door Bart Schulz. Timo Pisart en Atze de Vrieze lopen onder de vlag van VPRO 3voor12 alle festivals van Nederland af. Ze maakten ook de podcasts De Machine en Weird Hit Wonder.