Het is december, en dat betekent: tijd om heel rap te bedenken waar je in vredesnaam moet gaan feesten rond oud en nieuw, voordat alles uitverkocht is. Om je een handje te helpen hierbij een handig overzicht met de aller-aller-allerbeste feesten van heel Nederland, en per stad nog eens een extra rijtje aanraders. Let wel: veel clubs en podia hebben hun plannen nog niet aangekondigd, dus we blijven dit overzicht de komende weken aanvullen.

Paradigm

Groningen

Wooooow, wat heeft het Groningse rave-walhalla Paradigm een mooie line-up weten te strikken. 17 dj’s in totaal, met daaronder veel coole internationale namen. Specifiek #zinin: de supersexy Baltimore club/ghetto house/whatever-held LSDXOXO (nu hopen dat ie ‘Satisfaction’ weer mixt met zijn eigen ‘Sick Bitch’!) en de superfun house-dj’s Roi Perez en Paquita Gordon. Maar we staan ook gewoon linksvooraan bij Eversines. 

Line-up: o.a. LSDXOXO, Roi Perez en Paquita Gordon

013

Tilburg

Je kunt lekker zalen hoppen in Tilburg op oudjaarsnacht. Het meest bijzonder is natuurlijk de NYE-show van The Opposites, het wordt vast ook een portie thunderen voor gevorderden bij memetechno-man Natte Visstick en techno-organisatie Nachtcollege neemt de Next-zaal over met o.a. Randomer, Clouds en Ghost In The Machine.

Line-up: o.a. The Opposites en Natte Visstick

TivoliVredenburg

Utrecht

Zeg maar vast vaarwel tegen de grote Ronda-zaal van TivoliVredenburg, want goeie kans dat er 1 januari 2023 weinig van over is nadat Goldband vertrokken is. De Haagse boys kregen carte blanche om de zaal de hele nacht te slopen, en ze nodigen o.a. bubbling-held De Schuurman, rap-sensatie Mula B en Afra b2b Jeans uit. In andere zalen zijn o.a. Chamos en Vunzige Deuntjes te vinden, als je zin hebt om billen te schudden.

Line-up: o.a. Goldband, De Schuurman, Afra b2b Jeans en Mula B

Poing

Rotterdam

De club formerly known as BAR is de afgelopen periode weer behoorlijk op stoom. Met Oud & Nieuw openen ze vijf (!) ruimtes (die zweetkelder is een van de leukste mini-feest-ruimtes op aarde) en gaan ze door tot 18:00 uur ‘s avonds (voor de echte rauwdouwers dus). Vooral excited over de boeking van Amor Satyr, een Fransoos die een hele gemene mix van baile funk en techno maakt. 

Line-up: o.a. Amor Satyr, Slimfit en Nelly

Subcultuur @ Lindenberg

Nijmegen

Eén van de allergrootste dansvloervullers van het afgelopen seizoen was natuurlijk de DJ Daddy Trance-remix van ‘Day N Nite’. Job Jobse brak Drift afgelopen weekend nog af met die tune in de finale. Daddy Trance dus, de dj die achter dat lollige alias schuilgaat is Duitser Marlon Hoffstadt. Mooi dat-ie met Oud & Nieuw effe de grens oversteekt om in Nijmeegs theater de Lindenberg te draaien naast o.a. Tjade (die de India van Lowlands nog sloopte afgelopen jaar).

Line-up: o.a. Tjade en Marlon Hoffstadt AKA DJ Daddy Trance

Markt Centraal

Amsterdam

Niet zo'n zin in techno of POP, maar wel zin om te dansen op gitaarmuziek? In Markt Centraal komt zo'n beetje de hele Amsterdamse indiescene samen. We noemen: new wave-band Baby's Beserk (sowieso een dikke aanrader voor komend jaar), supergroep Nusantara Beat en rapper Bob Uit Zuid. 

Line-up: o.a. Baby's Berserk, Bob Uit Zuid, The Covids, Nusantara Beat

Ratherlost @ Lofi (op 1 januari!)

Amsterdam

Eerlijk: de aller-aller-allerleukste feestjes van Oud & Nieuw beginnen pas maandagochtend, toch? Vooral Amsterdam heeft een flinke traditie om laat te beginnen en megalang door te gaan. Thuishaven heeft een uitstekende line-up, Awakenings knalt het nieuwe jaar in met KI/KI in de Gashouder, queerfeest IsBurning neemt Club Atelier over, Breakfast Club gaat naar RADION en Lofi heeft een super-affiche voor de avontuurlijke techno-fetisjist. De grote vraag: zou De School ook hun superleuke nieuwjaarsfeest De Nieuw weer laten terugkeren? 

Line-up: o.a. DVS1, Gigi FM, Freddy K, Marco Shuttle, Sandrien, Peter van Hoesen

AMSTERDAM

30 december en meerdaags
Gardens of Babylon @ Westerunie
Yallah Yallah @ Melkweg
Modus @ Parallel 
No Art @ Lofi (2 dagen, 30 + 31 dec)
Awakenings @ Gashouder (4 dagen, 29 dec - 1 jan)

31 december
Garage Noord (lineup nog onbekend)
Elrow (in Zaandam)
Future Past @ Shelter
Encore @ Melkweg
The Opposites @ Paradiso
Verknipt @ Ziggo Dome 
Tiktak @ AFAS
Koma @ Paradiso

1 januari
Nieuwjaarsdans @ Thuishaven 
Breakfast Club @ RADION
Ratherlost @ Lofi
IsBurning @ Club Atelier
De School????

GRONINGEN

Kopjek
Paradigm
cheap NYE @ OOST

UTRECHT

Fiesta Macumba @ TivoliVredenburg (op 30 dec)
New Year's Eve - Pynarello & Friends @ Tivoli
NYE - Goldband, Mula B @ Tivolivredenburg
WAS Utrecht
Stranded FM @ De Helling

DEVENTER

De laatste en eerste dans @ Burgerweeshuis

EINDHOVEN

Verknipt @ Klokgebouw
WE ALL LOVE 80s 90s 00s @ Effenaar

NIJMEGEN

Subcultuur @ De Lindenberg
WTF NYE @ Doornroosje
Parasol @ Doornroosje

ROTTERDAM

Liquicity in de Maassilo (30 dec)
Perron
TIKTAK @ Maassilo
Toffler
Weelde
New Tears @ Worm
Poing

MAASTRICHT

Adriatique in Complex (30 dec)

TILBURG

Plan de Champagne @ 013

ZWOLLE

Studio 50 @ Hedon (ode aan Studio 54)