Meezingen, zweten en stagediven, met of zonder band achter je, het kon allemaal op de vrijdag van Best Kept Secret. Dit zijn onze hoogtepunten van de eerste dag, met Jessie Ware en Sigrid als favorieten.

Ze bespeelt haar publiek als een pop maestro, weet hoe je de kelen wagenwijd open krijgt en de hele zaal laat springen alsof er niemand kijkt. En ja, boeien dat Best Kept Sigrid hier en daar een losse flodder schiet. Dit is gewoon een razend leuke popshow!

>>> lees verder

De Casbah is weer officieel punkterrein, persoonlijk gedoopt door art-punk vijftal Gustaf. De band staat er met kinderlijke losbandigheid en mega luchtige teksten. Eigenlijk gewoon rammen en grooven als een gek, met een hoop rare instrumenten: de percussionist slaat op een bak met rommel, hondenspeeltjes, kinderxylofonen, spaarvarkens, koffieblikken.

>>> lees verder

Genesis Owusu schudt de fraaie soulmelodieën uit zijn mouw, maar hij heeft ook staccato punkliedjes met drumcomputer op zijn repertoire. Een band heeft hij niet, al het budget is op aan die drie boomlange hypefiguren, waarvan er twee inmiddels over het publiek surfen. Het catchy ‘I Don’t Need You’ wordt door de hele zaal meegescandeerd, direct gevolgd door een stukje van Souljah Boy’s ‘Crank That’, gewoon voor de lol. Want ja, er mag wel degelijk gelachen worden. Echt gelachen. 

>>> lees verder

Dikke, gillende no-wave gemengd met de kille, gedreven coolness van de postpunk. Met die combinatie heeft Tramhaus puur goud in handen. De constante spanning van de repeterende gitaarlijnen zijn gekmakend, zanger Lukas Jansen spreekzingt met het soort hoon waar Johnny Rotten trots op zou zijn en die solide ritmesectie van drummer en bassiste verankert de nummers.

>>> lees verder

Ze speelt zonder band, maar die mis je geen moment. Het geeft alle ruimte aan die vier dansers. Terwijl Jessie haar micsnoer als een kinky zweep op de grond slaat, mogen zij bij elkaar de gevoeligste plekjes bevoelen in ‘What’s Your Pleasure’. Op de rand van het podium zie je ze bijna in elkaar kruipen, zo sensueel dat je al verlegen wordt van ernaar kijken.

 >>> lees verder

Voor meer Best Kept Secret 2022 check je ons uitgebreide dossier en kijk je hier BKS22-video's.