Dit zijn de 101 acts die dit najaar met het rondreizende festival door Nederland zullen trekken. Vanzelfsprekend moest ook de Popronde een jaar overslaan, en een groot deel van de vorig jaar geselecteerde namen worden meegenomen naar 2021, maar er zitten ook heel veel kersverse artiesten tussen. De Popronde is een niet te onderschatten schakel in het Nederlandse livecircuit, een opstapje naar de poppodia en festivals. WIES, De Staat, Kensington en Lucky Fonz III begonnen er hun muzikale carrière, en ook tijdens deze editie van het rondreizende muziekcircus zou je zomaar je toekomstige favoriete band kunnen zien.

Wat is de Popronde?

De Popronde is een vrij toegankelijk festival dat getalenteerde artiesten een podium biedt. Zo vormt het al jaren een opstapje naar showcasefestival Noorderslag, naar poppodia en festivals. Eerder gingen gevestigde namen zoals De Staat, Lucky Fonz III, WIES, MY BABY, Jeangu Macrooy, EUT en Kensington al hetzelfde pad af voordat ze hun doorbraak hadden. Dit jaar reist het festival langs 42 steden vanaf 11 september t/m 27 november. Als altijd zal de Popronde aftrappen in thuisbasis Nijmegen, daar wordt ook het boek 25 jaar Popronde’  gepresenteerd. Zaterdag 27 november wordt de tour afgesloten met een eindfeest in de Melkweg in Amsterdam. 

Deze selectie is door een omvangrijke commissie van muziekprofessionals, journalisten, boekers, dj's en muzikanten gekozen uit meer dan 650 inschrijvingen.

In 3voor12 Radio vertelt Popronde-promoter Chris Moorman: ‘In 2020 hebben we de Popronde pre-party bedacht omdat we nog best wel lang op 1.5 meter met dertig, zestig of honderd in personen in een poppodium of theater konden. Uiteindelijk hebben we in 37 steden 123 shows gedaan. Normaal mag een band maar één keer meedoen. Maar omdat het anders was dan voorgaande jaren, konden die acts zich dit jaar weer aanmelden voor het selectieproces. Zij hadden dezelfde kansen als nieuwe aanmeldingen, want we wilden niet de hele onderkant van de talentontwikkeling op pauze zetten. Acts die juist dit jaar heel hard hebben gewerkt aan nieuw werk, of een nieuwe band zijn gestart, willen we ook een kans geven om mee te doen.’

Dit zijn alle namen van Popronde 2021

Abel
Acoustic Asshole
Alison Jutta
Andy & the Antichrist
ANNNA
atoomclub
Bahghi
Benedict
Casey's Call
Cashmyra
Changing Tides
Cloudsurfers
DADA
Deveron
didymus & maj rachel
Diogo Carriço
Douwe Doorduin

Een Kasper
Ellij
FOSS
Frontstreet
Géonne Hartman
Ginge
Girlsgirlsgirls
Graeme James
GUYY
Halcyon
Hey Team
Honingbeer
Indigo Pastel
Inferum
Jadi D
Jason Waterfalls
Jessy Yasmeen

Joey's Midnight Club
Josephine Odhil
Josimar Gomes
Juan Juan
Kalaallit Nunaat
KEES
kretzschクレツ
KUZKO
Kwame Drews
KY.
Le Motat
Leah Rye
Liza Weald
Loupe
LUCAS
Lucky Blue
Luna Morgenstern

M.Lucky
Max Poolman
Mayleaf
MEAU
Melle
Melle Jutte
Micah & Julia
MINKA
Minor Citizen
More Ease
Mt. Atlas
NABER
Nana M. Rose
Neil Hollyn
Nicolaas
Noa Lauryn
Nonchelange

ParHasard
Philippine
POM
Power to the Pipo
Prestcold Molly
puntjudith
Rites
Roos Meijer
Rude Radiation
Sammie Sedano
Show Pony
Signe Dø
Socks;SportsSocks
SOME
Son de Aqui
SØWT
Stella

Sultan.
The Ballet Bombs
The Desmonds
The Great Hurricane Escape
Them Dirty Dimes
Throwing Bricks
Thyrza
Tiziana
Total Seclusion
Tres Navy
VULVA
Wowi
yoanne
YoungRubbi
YVES
Zoë Low