Om de release van hun album Sand te vieren, kwamen Maarten Devoldere en Jinte Deprez van Balthazar langs in 3voor12 Radio. Twee uur lang schoven ze aan bij Sagid. Ze draaiden hun favoriete muziek, vertelden over gebroken harten en spraken uitgebreid over het maken van dat ijzersterke album. Luister hier de hele uitzending, check de playlist met nog veel favorieten en bekijk de hoogtepunten.

Als je de platen zo hoort die de heren van Balthazar draaien? Dan kun je meteen ook hun eigen sound ontleden. De percussieve grooves van Tom Waits en Serge Gainsbourg, de funk van Curtis Mayfield, de disco van Grace Jones en David Bowie, en dan nog de tedere hit van Arthur Russell: opgeteld kom je al een heel eind in de formule die de Belgische band op het album Sand wist te perfectioneren.

Frontmannen Jinte en Maarten zijn in hun sas, de twee uur die ze bij Sagid in de studio spenderen. Ze praten openhartig over de muzikale liefdesbrievenwisseling met Sylvie Kreusch (en de breakup die erop volgde), over het maakproces van het album en ook over de goedkeuring van hun vaders. Het hoogtepunt uit de uitzending? Het gesprek over alterego's, en het gevoel hebben over superkrachten te beschikken zodra je het podium op loopt. Luister hierboven de hele uitzending, en bekijk hieronder de samenvatting. 

Bekijk de samenvatting