In de documentaire WIES: Wat als we mislukken? volgt VPRO 3voor12 de veelbelovende band WIES in het coronajaar. Begin 2020 was het trio uit Amsterdam dé festivalact om in de gaten te houden. Maar toen kwam de pandemie en ging het land op slot. Lukt het de band om het momentum vast te houden? En hoe gaan de drie om met doemdenken en onzekerheden? Kijk de documentaire nu.

De band WIES won de afgelopen jaren de ene na de andere award: de Amsterdamse Popprijs, de Grote Prijs van Nederland en de 3FM Talent Award. Ze waren een van de grote successen van rondreizend festival de Popronde, hun debuutsingle Soms Is Het Te Laat werd een enorme radiohit en de Volkskrant noemde de band een van de poptalenten van het jaar. 

Kortom: begin 2020 lagen de kaarten er goed bij voor WIES. Alles wees erop dat de band dé doorbraak-act van het jaar zou worden. Maar door de coronapandemie ging een dikke streep door de bomvolle festivalagenda. VPRO 3voor12 laat in WIES: Wat als we mislukken? zien hoe de band in dat crisisjaar  mooie plannen blijft maken, 1,5-meter-shows geeft en de ene na de andere teleurstelling moet incasseren. Gaandeweg de documentaire wordt ook duidelijk dat Jeanne Rouwendaal eigenlijk al haar hele leven wordt geplaagd door doemgedachten en de angst om te mislukken. Lukt het de band om zich door de zware periode heen te slaan en positief te blijven? 

WIES: Wat als we mislukken? is gemaakt door Kilian Kayser en Timo Pisart, die eerder ook al films maakten over de Glastonbury-droom van Pip Blom en de goudeerlijke hiphop-artiest S10