Om de release van hun album Californian Soil te vieren, kwamen Hannah Reid en Dan Rothman van London Grammar langs in 3voor12 Radio. Twee uur lang schoven ze aan bij Sagid. Ze draaiden hun favoriete muziek, vertelden over fantasy, de muziekindustrie als American Dream, en spraken uitgebreid over dat steengoede album. Luister hier de hele uitzending, check de playlist met nog veel favorieten en bekijk de hoogtepunten.

De voorliefde voor pop van zangeres Hannah Reid klinkt door in de playlist die zij voor deze co-host speciaal opstelden: zo komt niet alleen Beyoncé voorbij, maar ook Adele en Lana Del Rey. Maar dat niet alleen, de ingrediënten van hun sound blijkt van alle kanten te komen. Neem de soul van Bill Withers, de alternatieve rock van Mazzy Star en dan ook nog de indiefolk van niet alleen klassiekers als Yusuf/Cat Stevens, maar ook Fleet Foxes. Samengevoegd een diverse cocktail aan invloeden die de unieke sound van London Grammar ingeven.

Twee uur lang spraken Hannah en Dan bij Sagid onbewimpeld over het verliezen van hun vertrouwen in de muziekindustrie (en het terugwinnen daarvan), en over het teruggaan naar je roots. Letterlijk, want veel van het album nam het trio op in Dans zolderkamertje. Die zat zó goed verstopt, dat het voelde alsof je door deur naar een fantasywereld opende. En dat verband met fantasy is niet ver gezocht: het trio blijkt groot fan van Harry Potter en fantasy in het algemeen. Luister hierboven de hele uitzending, en bekijk hieronder de samenvatting. 

Bekijk de samenvatting