In de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman door het land, op zoek naar de beste muziek. Van Rotterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Zwolle: elke zaterdag staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands zich laten horen en zien. Kijk nu de derde uitzending, waarin we naar Den Haag trekken met Sophie Straat, Goldband en Dazion. De sessies staan ook hier online.

Sophie Straat

Grote kans dat je inmiddels Sophie Straat al in je hart hebt gesloten: de Amsterdamse viel in de afgelopen maanden op als moderne smartlappenzangeres die in haar liederen op vrolijke wijze sociale ongelijkheid aankaart. Gentrificatie, de man-vrouw-verdeling in de politiek of voetbal: bij Sophie Straat wordt het bezongen met een lach en een traan. Vanzelfsprekend komt ook haar hit met Goldband, 'Tweede Kamer', langs. 

Meer Sophie Straat op 3voor12 →

Goldband

Drie voormalig stukadoors begonnen een band, en de rest is geschiedenis. Goldband scoorde de ene na de andere hit. Dat begon met nostalgische raveanthems als 'Witte Was' en 'Mijn Stad', maar inmiddels zijn ze meer opgeschoven richting de 80s pop. In Muziekstad geven ze ook alvast een voorproefje van hun aanstaande debuutalbum.

Meer Goldband op 3voor12 →

Dazion

Cris Kuhlen alias Dazion heeft de westcoast uitgaanscultuur stevig verankerd in zijn hart: hij is grootgebracht op I-F's radiostations CBS en Intergalactic.FM, dankt zijn carrière aan PIP Den Haag en zijn aanstaande plaat is een ode aan de uitgaanscultuur in Den Haag en Scheveningen van de nineties. Dat wordt raven! 

Dazion in Muziekstad

Meer Dazion op 3voor12 →

alle afleveringen meer

In de achtdelige serie Muziekstad trekt Eva Koreman door het land, op zoek naar de beste muziek. Van Rotterdam tot Eindhoven, van Tilburg tot Zwolle: elke zaterdag staat één stad centraal, waar drie artiesten of bands zich laten horen en zien. Met optredens van onder meer Froukje, Naaz, Goldband, Sophie Straat en SMIB. 

Van de huiskamerstudio naar de oefenruimte, van de snackbar naar de nachtclub en van het schoolplein naar het poppodium: Muziekstad vindt de spannendste artiesten in alle windrichtingen. De artiesten leiden ons rond langs de plekken waar ze hun muziek schrijven, de locaties die vormend zijn geweest en hen inspireren. Ze geven een intiem kijkje in de keuken en treden op in het lokale poppodium. 

In Muziekstad wordt niet gefocust op de namen die al in elke talkshow aanschuiven, maar juist ook op de spannende underground en de artiesten van de toekomst. In Rotterdam ontmoet Koreman de eigenzinnige popartiesten Froukje en Naaz, in Amsterdam gaat ze langs bij het hiphop-collectief SMIB, in Zwolle onderzoekt ze hoe het eraan toegaat sinds Opgezwolle de handdoek in de ring gooide en in Tilburg duikt ze in de moshpit van de heavy gitaarscene.

De serie is gemaakt door 3voor12, het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. De complete livesessies van de artiesten zijn te zien via: vpro.nl/3voor12. In 3voor12 Radio op 3FM wordt uitgebreid aandacht besteed aan het programma.