Hij heeft inmiddels een berg enorm coole samenwerkingen op zijn naam (Mac DeMarco! Goldlink! Rex Orange County!) staan en is een meester in het schrijven van catchy poptracks. Donderdagavond was Benny Sings twee uur lang co-host van 3voor12 Radio.

Benny Sings is niet de songschrijver die je op een donderdagavond onder de brug met een fles rum liedjes aan het schrijven is. Sterker nog hij gaat gewoon keurig iedere dag naar zijn kantoortje om muziek te schrijven. Hoewel, zijn kantoortje is een sicke studio, maar muziek maken is wel gewoon zijn baan. Hij moet er misschien wel zijn hypotheek van betalen, maar ziel zit er zeker in de muziek.

Hij begon zijn klassieke Benny-sound te ontwikkelen op zijn zestiende toen hij in een funkband zat, als een anti-beweging tegen de kapotte grungesound van de jaren negentig. Zijn geluid was soft, maar wel hiphop en catchy. Die insteek horen we nog altijd terug op de tunes die van Benny's hand komen. 

In een twee uur durende co-host op 3voor12 Radio duiken we diep in de onstaansgeschiedenis van Benny Sings via zijn favoriete en meest betekenisvolle tracks. Niet alleen zijn favoriete track van Mac DeMaMarco komt voorbij (deze vindt hij écht goed), ook de blue-eyed funk van Michael McDonald en de bezielende werking van Joni Mitchell’s Both Sides Now. ‘Dit nummer is mama. Als je een dagje verdrietig bent kun je in de schoot van dit nummer uithuilen. Daarna ben je weer helemaal genezen.’

Kijk hier fragmenten terug

De niet zo glamorous met Mac DeMarco en de ouders van zijn bassist

Benny Sings kan John Mayer als een van zijn fans rekenen, al zegt hij ook soms nee