Eva Koreman en Frank van der Lende krijgen een gezamenlijke middagshow op NPO 3FM. Vanaf 1 april presenteren zij het programma 'Frank & Eva: welkom bij de club' maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 19.00. Het programma is een samenwerking tussen VPRO en BNNVARA. 

De middagshow Frank & Eva: Welkom bij de club drijft op een gezamenlijke liefde voor en uitgebreide kennis van muziek. Hierbij legt Frank van der Lende de focus op pop en rock -vroeger en nu-, ook van Nederlandse artiesten. Eva Koreman heeft op haar beurt juist een bijzonder oog voor alternatieve popmuziek en niches. Met Frank & Eva krijgt muziek de aandacht die ze verdient en de rol die ze bij 3FM hoort te hebben.

Behalve muziek brengen Frank & Eva op hun eigen wijze het nieuws van de dag en staan ze stil bij impactvolle gebeurtenissen als Wereld Alzheimer Dag, 75 jaarvrijheid en natuurlijk Serious Request, maar ook een daklozen-buddyproject of een demonstratie. 'Frank en ik waren al een team voordat we radio gingen maken, dus dit kan alleen maar op de best mogelijke manier uit de hand lopen', aldus Eva. Frank: 'Eva en ik halen het beste en het slechtste naar boven, dus dat kan nog wel eens gezellig worden en iedereen is welkom bij ons clubje.'

Over Eva Koreman

Eva (1984) begon tijdens haar studie Bèta-gamma al met het maken van radio. Ze begon als DJ bij AmsterdamFM. Niet lang daarna kreeg ze haar eerste contract als presentator bij Q-music, waar ze zowel alleen als met Joep Roelofsen en Jeroen van Inkel programma’s maakte. Vanaf 2015 ging ze aan de slag voor NPO 3FM. Eerst presenteerde ze de lunchshow en later werd zij de presentatrice van VPRO 3voor12 radio. Sagid Carter (Club Carter) zal vanaf 1 april deze rol van haar overnemen.

Over Frank van der Lende

Frank van der Lende kwam op zijn 19e, na zijn studie Journalistiek, in 2007 binnen via de BNN University bij BNN. Na overal te hebben meegedraaid maakte hij zijn eerste eigen programma Nachtbrakers op Radio 1. Daarna was hij een tijd te horen met De Bende van Van der Lende bij Powned op 3FM. Eind 2014 keerde hij terug bij BNN en nam hij That’s Live over van Eric Corton. Op vrijdagen luidde hij samen met Timur Perlin het weekend in met ‘Live Vanuit Klazienaveen’. Van 2015 tot eind 2017 nam hij de middagshow tussen 16.00 en 18.00 uur voor zijn rekening en daarna was hij te horen met zijn weekendshow Frank’s Feestje tussen 19 en 22 uur. Sinds 2018 is hij iedere werkdag tussen 19.00 en 22.00 uur te horen op 3FM.

muzieksamenstelling: Menno Visser (VPRO 3voor12)