Filmregisseur en -connaisseur Martin Koolhoven schoof tijdens de Soundtrackweek aan in VPRO 3voor12 Radio op 3FM. In twee uur bespreekt hij zijn favoriete muzikale filmmomenten en vertelt hij hoe hijzelf met muziek werkt Kijk en luister hier de hele uitzending.

Hij maakte films als Brimstone, Oorlogswinter, Het Schnitzelparadijs en Suzy Q. En zoals Eva Koreman op radio nummers kapotanalyseert en uitpluist... zo doet Martin Koolhoven op tv met films, in de Kijk van Koolhoven. Kortom: nerden geblazen in de twee uur dat Koolhoven is aangeschoven in 3voor12 Radio. Hij vertelt hoe het nummer ’Susie Q’ van The Rolling Stones zijn eerste filmhit inspireerde, én waarom die film door muziekrechten nooit op dvd en in de bioscoop is verschenen.

Ook vertelt hij hoe ‘Wat Wil Je Doen Dan’ in Het Schnitzelparadijs belandde, hoe hij en Junkie XL sparden over de soundtrack van Brimstone én hoe Spider-Man hem fan maakte van mumble rap. Oh ja, en hij heeft alvast een nieuwtje over zijn aanstaande speelfilm. Maar het allerleukst, dat is hoe hij andermans filmscenes en de bijbehorende muziek bespreekt. Kijk hierboven de hele uitzending en hieronder de highlights.