Op 21, 22 en 23 augustus doen NPO 3FM en VPRO 3voor12 verslag van potentieel de allergrootste Lowlands ooit: Lowlands free:united. Via vijf streams op 3fm.nl/lowlands is tijdens het Lowlandsweekend een uitgebreid programma te volgen, met optredens, workshops, DJ sets en highlights van de afgelopen jaren. 3FM-dj’s trekken het land in om de tofste coronaproof Lowlands-thuisfeestjes te bezoeken.

Lowlands blokkenschema 2020 vrijdag

Lowlands blokkenschema 2020 zaterdag

Lowlands blokkenschema 2020 zondag

Download het blokkenschema hier

Free:united-stream

3FM dj’s Eva Koreman, Eva Cleven en Vera Siemons komen live vanuit poppodium de Melkweg en presenteren samen met podiumhost Justin Verkijk een bomvol programma met exclusieve eenmalige live-performances en films. Op deze free:united-stream is alles te volgen wat het festival typisch Lowlands maakt: wetenschap, dans, filosofie, literatuur, film en meer. Onder meer hoogleraar Robbert Dijkgraaf, viroloog Ab Osterhaus en een drie uur durende live-set van Colin Benders. Op zowel zaterdag als zondag kom je van 23.00 uur ’s avonds tot diep in de nacht tot een hoogtepunt met de dj’s van de populairste hangout: gaybar Adonis. Maar er is natuurlijk veel meer moois! Bekijk het hele blokkenschema op 3fm.nl/lowlands

Live muziek 

Op de Alpha- en Bravo-streams zijn de allerbeste Lowlands-shows van de afgelopen jaren te zien én eerder opgenomen registraties van acts die dit jaar op Lowlands zouden spelen, zoals The National, De Staat en Queens of the Stone Age. Daarnaast geeft Eefje de Visser een exclusief optreden op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen. Ook NPO 3FM zit bomvol livemuziek in het Lowlands weekend met onder anderen Billie Eilish, Twenty One Pilots en Kensington.

ArmadiLLow-stream

De dansfeestjes in de majestueuze ArmadiLLow zijn misschien wel het best bewaarde geheim van Lowlands. Omdat die oranje-zwarte groove ook op het thuisfeestje niet mag ontbreken, kun je tijdens Lowlands free:united het hele weekend intunen op een fulltime ArmadiLLow-stream. Bijna 40 dj’s en special guests jagen indie, techno, pop, urban, house, disco, hiphop en Lowlandsclassics door de speakers. Bekijk het volledige blokkenschema hier.

LL thuis-stream 

Het hele weekend gaan de dj's van 3FM het land in om de tofste huis-, camping-, en thuisfeestjes te bezoeken en te checken hoe Lowlands – natuurlijk coronaproof - door het hele land wordt gevierd. Tune op 3fm.nl/live in met je eigen feestje, of laat je talent zien op de free:united Open Stage. Ben jij ook van plan om het LL-weekend niet ongemerkt voorbij te laten gaan met je vrienden? Meld je dan nu al aan op 3fm.nl/lowlands