Met melodieuze house- en technoreleases wist dancelabel Nous’Klaer vanaf moment nul internationaal hoge ogen te gooien. Het label huist een sloot aan talentvolle producers, waaronder Oceanic, upsammy en Tammo Hesselink, maar ook onze nieuwe favoriete nederpopper Meetsysteem bracht er net zijn sprankelende debuut uit. Luister hier deze labelspecial over het Rotterdamse dancelabel terug, inclusief belletjes met labelbaas Sjoerd Oberman en Meetsysteem.

De eerste release: de eerste Nous’Klaer EP van de hand van Mattheis, was ook meteen een mooie binnenkomer voor het label. Zowel John Talabot als James Holden draaiden meteen tracks van de plaat op de eerste editie van Dekmantel.

Het buitenbeentje op het label: Binnen het overtuigend dance-georiënteerde Nous'Klaer valt de 80's-geïnspireerde nederpop/synthwave van Meetsysteem best wel op. Twee weken geleden kozen we zijn debuut Geen Signaal nog tot Album van de Week. ‘Nous’Klaer is een grote familie, en voor mij is dat goed, omdat het familiair moet zijn om zoiets intiems te laten horen. De demo’s van Meetsysteem had ik niet zo snel opgestuurd als het niet in zo’n vriendelijke context was geweest als bij Sjoerd.’

Aanrader: De Paerels-compilatie, met tracks van o.a. upsammy, Tammo Hesselink, Mattheis en Oceanic, is een muzikale proeverij van wat het label te bieden heeft.

Een voorproefje van een aankomende plaat: ‘Er komt na de zomer een nieuwe dubbelaar van Tammo Hesselink en Elkan uit,' vertelt Sjoerd. 'De tracks hebben nog geen naam, maar dit is de B2 track. Qua vibe een pure Nous’Klaer track.’ De track hoor je in de labelspecial.