Lucky Fonz III, de Multimens himself, schoof dinsdagavond als co-host aan bij 3voor12 Radio. Om nieuwe liedjes voor het eerst live op de radio te spelen, én om zijn eigen favoriete muziek te draaien. Dit allemaal om te vieren dat zijn nieuwe album Multimens, een viering van de diversiteit die we allemaal in ons dragen, deze week is uitgekomen.

Natuurlijk had Lucky Fonz III voor zijn avond als co-host van 3voor12 Radio zijn huiswerk gedaan: al zijn favoriete muziek, van Meindert Talma tot De Sluwe Vos en van Stippenlift tot Jaap Fischer, had hij meegenomen om te draaien. Het geeft de breedte van zijn muzieksmaak weer, en die wordt volgens Lucky de laatste jaren alleen nog maar breder. Dat hoor je ook op zijn nieuwste album Multimens, dat deze week uitkwam.

Dat album, met veertien tracks geproduceerd door veertien verschillende producers, gaat werkelijk álle kanten op. Van house tot rock, van hiphopinvloeden tot happy hardcore (!). En toch: in zijn 3voor12 Radio livesessie hoor je dat er die charmante liedjes op akoestische gitaar nog altijd de basis zijn.

Lucky speelde drie liedjes van Multimens, die voor het eerst live op radio te horen waren: 'Ik had nog willen zeggen', 'Zoenen' en '17 jaar geleden'. Kijk de livesessie hieronder terug. Je kunt ook de hoogtepunten van de uitzending terugkijken, waarin hij vertelt over zijn favoriete muziek en zijn nieuwe album:

Multimens, het nieuwe album van Lucky Fonz III

Lucky schoof zo'n tweeënhalf uur aan bij presentator Vera Siemons. Wil je de hele uitzending terug luisteren? Dat kan hieronder.

En natuurlijk hebben we van Lucky's favoriete liedjes ook een Spotifyplaylist gemaakt. Helaas waren Mary's piratenklassieker 'Jouw humeur is net een flipperbal' en De Sluwe Vos' 'OG Anthem' niet op Spotify te vinden, maar die staan gelukkig wel op YouTube.

3voor12 Radio met Eva Koreman (maar deze week met Vera Siemons!) hoor je elke maandag tot en met donderdag van 21.00 uur tot 00.00 uur op 3FM, via je radioonline of de 3FM app (iOS / Android).  

Het nieuwe album van Lucky Fonz III, Multimens, is nu uit via Top Notch. In maart en april reist hij door Nederland op tour.