De derde dag van Down The Rabbit Hole 2019 stond in het teken van de oranje leeuwinnen. Duizenden Rabbit Holers keken op groot scherm naar de wedstrijd, maar helaas, voor hoogtepunten moesten we toch gewoon bij de muziek zijn. Gelukkig stelde die niet teleur.

Benny Sings is nooit de hipste zanger van Nederland geweest, maar dat geeft niet. Met zijn neusje voor softpop en blue eyed soul heeft hij in zijn eigen hoekje rustig gewerkt aan een omvangrijk oeuvre. Zijn band zet zijn popliedjes buitengewoon strak neer, met plukbas en knuffeltrompet. Of strak, nee het is juist de luie timing die goed werkt. Het knappe is dat het helemaal niet cheesy of pastiche-achtig aanvoelt. Dit zijn gewoon supergoede, slim geschreven popliedjes, met liefde gemaakt en gebracht. 

>>> lees verder

Het zijn barre tijden voor Britten. De ene helft liep achter de Brexit-profeten aan, de andere slaat vertwijfeld de handen voor de ogen. Het is niet moeilijk de positie van Foals in te schatten. Hun liedjes hadden altijd al een tamelijk apocalyptische strekking, maar nu bezingen ze echt een land op de rand van de afgrond. Albumtitel Everything Not Saved Will Be Lost geldt zeker ook de Britse eenheid die door het toilet gespoeld dreigt te worden. 

>>> lees verder

De show van Janelle Monae is aanvankelijk te slick. Het is zo’n show waar zelfs op de milliseconde vastligt wanneer ze zegt ‘hoe mooi jullie allemaal zijn’, waar elk danspasje en de kostuumwissels geregisseerd zijn. Tegelijkertijd is zo’n gelikte supersterrenshow precies wat ‘emotional sexual bender’ Monae wilde met haar laatste album Dirty Computer, het beste album van 2018 volgens de verzamelde NL pers en een hele heldere sollicitatie naar de grotere podia. 

>>> lees verder

Drie nummers doet Robyn erover om te ontdooien in haar ijspaleis. De Zweedse popzangeres heeft het podium behangen met sneeuwwitte doeken, haar band in het wit gestoken en haar jurkje matcht met haar spierwitte haar. Heel rustig daalt ze de trap af in het eerste nummer, stokstijf zingt ze het tweede. Maar bij 'Indestructable' stroomt de warmte ineens door de tent. Dit wordt een ode aan de club, een ode aan dansen om te vergeten. Nee: aan dansen om juist stil te staan bij de essentie.

>>> lees verder

Aan haar Instagram te zien was Rosalía helemaal klaar voor een dikke winst van onze leeuwinnen, maar helaas: vijf minuten nadat ze haar eerste Nederlandse festivalshow ooit aftrapt, verliezen we definitief de WK-finale. Ach ja, de Catalaanse zangeres schittert een kwartiertje op het podium en we zijn alweer helemaal vergeten dat we naast de beker grepen. En als ze het avontuur van haar set vandaag weet vast te houden in haar klim naar de top, wordt ze nog eens de spannendste popster in de reggaeton-hoek. Nou ja, eigenlijk is ze dat al.

>>> lees verder