Of je nou vijf uur met je backpack in een stampvolle Thalys moet staan, elf uur op het layover-vliegveld uit je neus vreet door een overboekte vlucht (terwijl je echt een douche nodig hebt!) of gewoon met je broertje op de achterbank zit te ruziën richting Zuid-Frankrijk zit: de reis richting je vakantieadres is eigenlijk best leuk, hè? Om 'm nog leuker te maken, hebben we tien perfecte playlists samengesteld. Van de leukste indie tot een ideale zwem-playlist, van file-feest tot k-pop. Tegen de tijd dat je die allemaal geluisterd hebt ben je al bijna in Tokyo!

De beste indierock

De kofferbak puilt uit, de gameboys zitten vol batterijen voor een potje oldschool Tetris en de eerste stop voor een worstenbrooike in Brabant is nabij. Wat past daar beter bij dan de beste indierock van het afgelopen jaar? Soms opbeurend en lichtvoetig, soms wordt 't gaspedaal net wat dieper ingedrukt in deze 30 liedjes. Van Rolling Blackouts Coastal Fever tot IDLES, van Snail Mail tot Soccer Mommy. Let's go! 

File File Fissa Fissa

Vakantie! Niets staat er nog tussen jou en het strand in. Nou ja, alleen files dan. De hel. Sta je daar in die brandende zon stil op de snelweg. En alle chauffeurs om je heen ook woedend en chagrijnig aan het toeteren. Kijk, precies daarvoor is dus deze playlist. Keiharde, onweerstaanbare krakers. Dus gooi je deuren open, dans op de moterkap en voor je het weet verandert de hele file in de openingsscéne van La La Land. Iedereen uitzinnig dansend op de grootste hits.  

Emo-hiphop

Emotie in hiphop is niets nieuws, al sinds 'The Message' worden er heel wat traantjes geplengd door rappers. Maar voor deze playlist kijken we vooral naar de nieuwste generatie huilende rappers: natuurlijk Lil Xan, Trippie Redd en Playboi Carti, maar ook Ray Fuego, onzekere guy en de emotionele Bløf-cover van Ronnie als toegift.

Italo pt. 3

Wegens succes voor de derde keer op herhaling: de Vakantie Italo playlist. Nog steeds vol mierzoete vocals in steenkolen Engels van zangers en zangeressen die eigenlijk niet zo goed kunnen zingen (maar wel heel knap waren op Rai Uno), ellenlange synth-intro's en onweerstaanbare hooks.

K-Pop

Inmiddels is je 13-jarige nichtje niet meer de enige die weet wat K-Pop is, en grote kans dat je zelfs 'Fake Love' van BTS mee kunt neuriën. We gebruiken de hedendaagse K-Pop-hits als startpunt, en vervolgen onze weg langs een enkele klassieker en meer wavey Koreaanse platen. Voor je weet kun je alles meebrullen. Nou ja, fonetisch dan. 

Als het even tegenzit pt. 3

Je stapt op een legoblokje dat je kinderen niet hebben opgeruimd, onderweg naar de overstroomde campingwc kakt er een vogel op je hoofd, het regent dat het giet op je strandvakantie, dat schattige stalletje langs de weg is verantwoordelijk voor een flinke voedselvergiftiging en die klote Franse buurman zit net te veel te knipogen naar je kersverse partner: ja, soms zit alles tegen. En dan wil je gewoon even een playlist die je nog verder de ellende intrekt. 

New Beat

Toen dj ‘Dikke’ Ronny Harmsen ergens eind jaren ’80 in Antwerpen per ongeluk ‘Flesh’ van A Split Second draaide op 33 1/3 toeren in plaats van 45 en de plaat dus veel slomer klonk… werd de hele zaal gek. Het was volgens sommigen de geboorte van New Beat, het genre dat uiteindelijk bij onze Zuiderburen al even populair zou worden als happy hardcore hier, maar dan met galmende snares en duistere synths. Omdat het genre (volgens sommigen) nu 30 jaar bestaat, gaan we van enkele klassiekers en commerciële hits tot de EBM die al in de vroegste New Beat-jaren door radioprogramma Liasons Dangereuses werden gedraaid, alles door elkaar.

Opwarmen voor Lowlands

Eigenlijk is de vakantie een grote voorbereiding voor Biddinghuizen. Even opladen en tannen aan de Spaanse Costa, alvast bijeten omdat je dat op Lowlands vast weer gaat vergeten. En met deze playlist op je koptelefoon en het blokkenschema in de hand, de ideale festivalroute bepalen. 

Ik wil alleen maar zwemmen

Hee! Ik weet niet wat ik in jouw plaats zou doen. Of wat je zegt als iemand terug wil gaan. Ik heb geen mening over motorcross, poloshirts of hoe de winkel loopt. Ik zeg: hee! Ik wil alleen maar zwemmen. Hee, hee! Ik wil alleen maar zwemmen. Jippiejajee.

Opwarmen voor Dekmantel

Geen dancefestival klinkt als Dekmantel. Bij welk ander festival kan je immers een legendarische band als Tangerine Dream zien, opent Jamie XX het kleinste podium op zondag, sluit Helena Hauf het hoofdpodium af, speelt Thundercat live, of komt The Advent een 90's electro liveset doen? De playlist duikt alvast de diepte in.