WOO HAH! heeft afgelopen weekend nogal wat stof doen opwaaien, letterlijk en figuurlijk. Van de plotse crowdsurf van A$AP op het kleinste podium tot de stofwolkstrijders, van de mensen die ’s nachts in de palen klimmen tot de dikste moshpits: dit zijn de vele krankzinnige momenten waar we nu nog over napraten. Oh, en heeft iemand Noah nog gevonden?

Het moment dat A$AP Rocky zichzelf torpedeert vanaf het kleinste podium

Oké, de show van headliner A$AP Rocky valt inderdaad wat tegen, maar hij revancheert zich ’s nachts nog wel. Eerst door eventjes bij Joey Bada$$ op het podium te springen, vervolgens door bij het allerkleinste podium op te duiken waar een feestje gaande is op de skatebaan. Aanvankelijk hangt–ie nog gehurkt op de rand van de dj-booth, al gauw torpedeert (!) hij zichzelf richting het volk voor een hyperactieve crowdsurf. Kijk maar eens terug, het is echt een gekke stagedive.

Het moment dat de stofwolkstrijders zichtbaar worden

Nog nooit heeft het zo lang niet geregend in Nederland als deze afgelopen periode. Kortom: het zanderige terrein bij de Beekse Bergen is kurk- en kurkdroog. Dat zorgt voor bizarre stofwolken bij elke moshpit, en na sommige shows lijkt het een uittocht van The Walking Dead. Bezwete fans met een doffe blik, donkere vegen over het gezicht en kapotgescheurde shirts. Bij een gast lijkt er zelfs een stroom modder uit zijn neus te lopen. Fotograaf Nick Helderman brengt de vele stofstrijders prachtig in beeld.

De momenten dat de turn-up opschakelt bij Scarlxrd en Denzel Curry

Hoe heftig het ook is, hele dagen drinken en blowen in de volle zon, als altijd is het WOO HAH! publiek ongekend gretig. Dat blijkt vooral bij de intense shows van Scarlxrd (die krijst over een soort nu metal-beats) en die van Denzel Curry. De moshpits vooraan zijn gigantisch, je ziet geen hand meer voor ogen door de reuzachtige stofwolken, je tanden knarsen van het zand wanneer je ze tegen elkaar klemt in de chaos. En een random conclusie na het zien van deze shows: wat zijn er op het moment veel rappers die zich door zwaardere gitaren laten inspireren. Denzel met ‘Black Metal Terrorist’ en System of a Down-cover (?!), Scarlxrd met overstuurde gitaren en dubbele kicks in zijn beats, Ski Mask The Slump God met een King Gizzard-shoutout.

Het moment dat iedereen in de paal klimt

Kijk, tijdens show van afsluiter Ski Mask klimt een jongen in een van de palen van de tent. Al gauw volgen er nog eens drie, en zes in de andere paal, en nog een paar in de paal erachter die vervaarlijk heen en weer slingeren terwijl de massa onder hen begint te kolken. Zo krijgt WOO HAH op deze laatste festivaldag een gestoorde turn-up die zelfs doet denken aan de show van Travis Scott vorig jaar.

Het moment dat J. Cole alsnog die plaat signeert

Hij moet er al een paar uur staan, die jongen die tegen de barrier wordt platgedrukt door de horde fans achter hem. En toch is het hem gelukt om zijn 2014 Forest Hills Drive-LP smetteloos schoon en geheel kreukvrij te houden. De hele show van J. Cole wappert hij er opzichtig met de plaat, zozeer dat het zelfs Cole zelf moet opvallen. En ja hoor! Helemaal aan ’t einde pakt de hiphop-superster ‘m aan om er zijn krabbel op te zetten en hem terug te geven. De fan is, vanzelfsprekend, euforisch.

Het moment dat iedereen door de Lil Cube heen zakt

Sorry jongens, jullie kunnen effe niet in de Lil Cube terecht, want we moeten het podium effe oplappen, zo communiceerde WOO HAH! halverwege de laatste festivaldag. Yep, tijdens de show van Nederlands talent Cry wordt zó hard gehost, dat de kleine opblaaskubus het welhaast begeeft. Zoals festivaldirecteur Ruud Lemmen zou zeggen: totale rwina!

Het moment van elke natte spons in het gezicht

Dit is een korte liefdesbrief aan de vele sfeerbeheerders op het festival die het hele weekend zo belachelijk goed voor ons zorgen. Staan we vastgeklampt te wachten op Migos, dan is daar sfeerbeheer om een natte spons in ons gezicht te kletsen. Begeven we het welhaast van de hitte, dan is daar sfeerbeheer om een natte spons in ons gezicht te kletsen. Vallen we bijna flauw door iets teveel jonko, dan is daar sfeerbeheer om een natte spons in ons gezicht te kletsen. Thanks, sfeerbeheer! <3

De momenten van de sicke backflips

Een beetje uitsloverig is het wel, hoor. Wil een artiest weer een cirkel zien, maar duurt het eeuwen voordat de beat dropt, dan rent er altijd wel een streber de open vlakte op om zijn sickste moves uit de kast te halen. Maar goed, deze twee gasten verdienen een staande ovatie wegens backflips waar je u tegen zegt. Bravo!

Het moment dat Quavo zijn schitterende grill laat zien

Na de show van Migos op Lowlands (een complete blamage) hadden we geen hoge verwachtingen voor WOO HAH!, maar wat blijkt: nadat de drie schaamteloos een half uur te laat komen, geven ze alsnog een uitstekende show. Ze staan als een heuse boyband constant binnen handbereik van elkaar waardoor ze maar iets hoeven doen om het te laten overkoken. Takeoffs ad-libs, Offset die er hard in gaat, een van de tig gouden hooks van Quavo: alles blijkt vandaag een moshpit te kunnen triggeren. Ons favoriete moment: Quavo draait zich om naar de cameraman en toont zijn prachtig fonkelende grill.

Het moment dat we Noah kwijtraakten :(

We zijn het hele weekend op zoek geweest, maar konden onze goede vriend Noah niet meer vinden. Iemand die 'm heeft gevonden?