3voor12 Radio kwam donderdagavond live vanaf de Popronde aftrap in Nijmegen. Het rondreizende nieuwe muziek ontdek festival vierde daar het begin van de 3 maanden lange reis langs 41 steden met 148 nieuwe acts. Eva kreeg allerlei gasten op bezoek in haar studio in de Bibliotheek van Nijmegen, checkte in met onze redacteuren die in het centrum van Nijmegen Popronde acts aan het checken waren en drie van onze Popronde 3voor12 Talenten - Tape Toy, WARD en Janna Lagerström - kwamen de normaal zo stille bibliotheek afbreken. Check de hele uitzending en de livesessies hieronder.

Luister hier de hele uitzending:

Tape Toy

Bibliotheek of niet, Tape Toy speelde hun stoere indie met verrassende wendingen en veel 90’s invloeden gewoon met de volumeknop op 10. Niet zo gek dat ze nu al één van de meeste geboekte bands van deze Popronde zijn. 

WARD

Sommige Popronde-acts laden avond aan avond hele band busjes vol, anderen doen het helemaal in hun uppie. Verena Ward, a.k.a. Ward, is zo iemand. Je zou het misschien niet zeggen, maar die zwoele indiepopliedjes produceert ze gewoon zelf in haar slaapkamer in Rotterdam. Maar ze vertelde Eva dat ze in haar slaapkamer ook gewoon net zo’n feestje bouwt als live. 

Janna Lagerström

Dat “last” zeker niet “least” hoeft te zijn, bewees singer songwriter Janna Lagerström maar weer. Haar poëtische, dromerige, maar toch ook luchtige popliedjes paste perfect in de Nijmeegse bibliotheek en dus ook op komende Popronde.