Zo veelkleurig als het programma van Lowlands is, zo is tegenwoordig ook de menukaart. Op het terrein kun je terecht voor maaltijden uit de meest verrassende hoeken van de wereld, bereid op totaal verschillende manieren. Wij zetten een aantal van de lekkerste snacks en maaltijden op een rijtje.

Raket

Het is warm. De rij bij de bar is lang. De oplossing: een raketje. Een ijskoude klassieker, kan niet missen.

Cijfer: 10
Kosten: 1 muntje

El Vega Pompoen

Smokey Goodness barbecuet alles wat ooit een hartslag had. Koeien, varkens, kippen; alles verdwijnt in de ovens of op de bakplaat. Dit jaar kun je ook pompoen van de barbecue bij ze bestellen. De zwartgeblakerde pompoen laat zich makkelijk leeglepelen. Geitenkaas, koriander en granaatappel zorgen voor een puike smaak. Voedzaam, lekker en diervriendelijk!

Cijfer: 9
Kosten: 2,5 muntje

Rotdog van Hans Worst

Wat zouden ze bij Hans Worst hebben gedacht? Hoe kunnen we zoveel mogelijk calorieën in een snack stoppen? Welke combinatie aan vettigheden zuigt meteen alle alcohol in je lichaam op? Het is ze gelukt hoor. De GOAT der vettigheden is de rotdog. Men neme een hotdog, wikkelt die in cheddar en spek, gooit dat in de frituur en lardeert het geheel vervolgens met bierstroop. Dat bedje van slasnippers voor de nodige vitamientjes, en als je wil kun je er nog wat peperchutney overheen gooien voor nog een extra smaakdimensie. Megalekker, natuurlijk, maar daarna mag je alleen nog maar groentesnacks.

Cijfer: 9
Kosten: 2,5 muntje

De Vietnamese Pannenkoek

Bánh Xèo of zoals we in Holland zeggen: een lekker vette pannenkoek. Newsflash! Er zitten geen eieren in. Dubbelgeklapt met kip, taugé en paddestoelen is het een echte lifesaver. De vissaus maakt het af. Voedzaam en erg lekker. 

Cijfer: 8,5 
Kosten: 4 munten

Ramen

Sinds een jaar of twee is er nieuw - en tevens het allerbeste, katervoedsel op festivals: Ramen. Schaamteloos noodles slurpen, zweten van de veel te veel extra peper die je erin hebt gespoten (niet aanstellen en bedenk:  te weinig peper is nog vervelender), een beetje knagen op de lekker taaie paddestoelen en ondertussen al je zout en vochtreserves weer aanvullen. Honger weg, hoofdpijn weg. En dankzij de zoute miso bouillon meteen weer goesting in, ach kom, een pilsner of twee.

Cijfer: Zonder kater een 7.3. Met kater een 9.
Kosen: 3,5 muntje

Best Of Pork Platter

Varkens, wat zijn ze lekker. Draadjesvlees - pulled pork, is de Heilige Graal van de hipsterjeugd. En dan zijn er de spare ribs, altijd goed! Buikspek, voor de liefhebber maar stelt nooit teleur. Lowlands biedt ze allemaal op een bord aan onder de noemer The Best Of Pork Platter.

Cijfer: 1+1+1=8!
Kosten: 4,5 munt

Koffie Met Melk

Yes! De dip ligt op de loer en de avond moet nog goed op gang komen; koffiekoffietijd! The Village zet het met verschillende apparaten. Filterkoffie zoals oma het zet, is altijd top. De espresso is goed sterk. Vandaag werd het de cappuccino. Prima!

Cijfer: Een dikke acht!
Kosten: 1,5 munt

Verse Springrolls

Springrolls, eigenlijk kun je daar in stoppen wat je maar wil, toch? Keukengebeuren (naast de Hans Worst bij Armadillow) heeft een heerlijk frisse variant: mega-smeuïge feta, een beetje cranberry, koriander, een snufje zwarte sesamzaadjes en als piece de la resistance een dip van mango en yoghurt. 

Cijfer: 7,8
Kosten: 3 muntjes

Fajita's

Smokey Goodness heeft ook vier soorten fajita's. De pollo puta is ok, maar wat flauwtjes. De vegan cojones daarentegen heeft meer ballen. 👌🏻 

Cijfer: 6,5 voor de kip, 7,5 voor de vegan optie 
Kosten: tussen de  2,5 en 3 munten

Bieten Burger

Inmiddels een graaggeziene gast op elk festival; de bietenburger. Hapklaar doch stevig broodje, een bak knisperige ijsbergsla en een knappe bordeauxrode vriend  erop met oldschool whiskeysaus. Yes, de bietenburger in optima forma! Stelt inmiddels al nooit meer teleur. 

Cijfer: 7,4
Kosten: 2,5 munt

Patatje Stoofvlees

Fotogeniek is het allerminst, zo'n bak friet met stoofvlees. Maar in de vreemde, chaotische wereld van Lowlands heb je soms gewoon het comfort van een flinke kwak stoof nodig. Deze is heel behoorlijk met zachte smakelijke stukken vlees erin. De friet is ook goed, lekker dik en toch knapperig. Minpuntje: wel veel te zout. 

Cijfer:
Kosten: 2,5 munt

Beef balls

Yes! Een bakje met vijf gehaktballetjes. Juist een gerechtje om eenvoudig wat extra punten te pakken. Helaas, zo kunnen wij het ook! Niet echt bijzonder. Er hoefde niet eens geloot te worden voor de laatste.

Cijfer: 6
Kosten: 1,5 munt

live updates

More, more, more

Meer #LL18 in ons dossier vol recensies, concertregistraties en sfeervideo's!