We zagen een Magic Mike-waardige lapdance, we zagen hoe ananassen werden kapotgegooid en natuurlijk hoe Travis Scott voor een ongekende chaos zorgde op Woo Hah. Dit zijn de vele momenten waarover we elkaar hyperenthousiast appten, de crazy shit waarover we nog weken napraten en de bizarre gebeurtenissen die in ons geheugen zijn gegrift.

Het moment dat de eerste pit losbarst

Man man man, wat zijn jullie een hongerig publiek met knaldrang van begin tot eind. Het is vrijdagmiddag half vier en de Eindhovense Braz opent het hoofdpodium in het blokje ‘Fresku & friends’. ‘Weet je wat’, roept hij, ‘ik ga nog een keer iets geks doen. Ik ga er weer in!’ En meteen komt het veld tot een kookpunt en ontstaat er een gestoorde moshpit. Een dag later gebeurt zowaar hetzelfde bij de openingsshow van Roméo Elvis, terwijl de Belgische rapper zelf zowaar ontzettend lome tracks maakt!

Braz live op Woo-Hah 2017

Circle Pit bij opener Roméo Elvis op Woo Hah 2017

Het moment dat Travis Scott op de cabin klimt en een complete chaos overziet

Zelfs hijzelf lijkt er een beetje van ondersteboven. Ja, wanneer Travis Scott halverwege zijn show op een cabin klimt, ontstaat een legendarische turnup. Het hele veld wordt wild, de ene na de andere jongen wordt verdrukt en door EHBO weggedragen, gasten klimmen in palen en de hekken bij Travis buigen gevaarlijk ver door. Ongelooflijk indrukwekkend, en eerlijk gezegd doodeng. Wanneer er gasten uit het publiek bij Travis Scott op de cabin klimmen, houdt de rapper zowaar de security tegen, en dwingt hij de waaghalzen om een flinke aanloop te nemen en een nekbrekende stagedive te nemen. Dat doet-ie zelf overigens ook, om daarna nog eenmaal ‘Goosebumps’ in te starten en twintig minuten te vroeg de show te beëindigen. 

Het moment dat Rae Sremmurd ananas na ananas kapotgooit

Wat zou Swae Lee van Rae Sremmurd toch voor een obsessie met ananassen hebben? Zo te zien had hij er zeker tien op z’n rider staan. De ene na de andere gooit hij kapot, om het sap rijkelijk over zijn gezicht te laten druipen en de overblijfselen het publiek in te gooien. Dat reageert er hysterisch op. Een jongen met ‘Swae Is Bae’ op zijn t-shirt vangt gillend een stuk, en lijkt er zelfs een klein hapje van te nemen. Verfrissend.

Rae Sremmurd op Woo Hah 2017

Rae Sremmurd op Woo Hah 2017

Ananas van Rae Sremmurd op Woo Hah 2017

Ananas van Rae Sremmurd op Woo Hah 2017

Het moment dat Lil Dicky een lapdance geeft

Meest ongemakkelijk-komische moment van het festival: Lil Dicky trekt een giechelig meisje het podium op, zet haar neer op een klapstoeltje en geeft de meest awkward lapdance ooit. Eerst nog beschaafd, maar later trekt hij z’n broek uit en glibbert-ie in zwart-wit-gestipte onderbroekje heen en weer over haar schoot, terwijl zij alles filmt met haar smartphone. Wanneer hij na twintig seconden – die een eeuwigheid lijken te duren – waar van haar af kruipt, fluistert hij nog: ‘Please don’t sue me.’ 

Het moment dat heel hiphop-Nederland komt kijken

Niet alleen op het podium zijn er veel Nederlandse artiesten te bekennen, maar ook in het publiek zien we superveel rappers die even een kijkje zijn komen nemen. Zelfverklaard ‘Nederlander Post Malone met een missend chromosoom’ Donnie tuurt naar de echte Post Malone, GRGY staat vooraan bij Rae Sremmurd, Hef deelt op het terrein selfies uit en Mula B en Bokoesam kijken de ogen uit bij Travis Scott. Je zou er bijna hiphop-paparazzi-fotograaf van willen worden.

Het moment dat Ray Fuego stunt in de loods

Tuurlijk, we wisten al dat SMIB-rockster Ray Fuego een killer is die elke willekeurige zaal kan omtoveren tot een krankzinnige kermis. Maar dat hij zelfs zo’n giga-loods in Tilburg op stelten kan zetten? Imposant hoor, hoe hij in zijn zilveren skins niet alleen een duik in zijn publiek neemt, maar zich ook nog eens op handen laat tillen en uiteindelijk bovenop een kolkende moshpit gaat staan. Hoe doe je dat?! Echt sensationeel.

De vele momenten waarop het crowdsurfers regent

Dat hiphop ontzettend punk kan zijn, dat is natuurlijk geen nieuws. Maar het blijft cool om te zien hoezeer het crowdsurfers regent. Naast Ray Fuego laten artiesten als Princess Nokia, Rae Sremmurd en Travis Scott zich dragen over de hoofden op het veld, en ook in het publiek zijn er meer stuntpiloten dan je je kunt voorstellen. Het is een wonder dat er geen benen zijn gebroken.

Princess Nokia op Woo Hah 2017

Rae Sremmurd op Woo Hah 2017

Travis Scott op Woo Hah 2017

Nog een crowdsurfer bij Travis Scott op Woo Hah 2017

Het moment dat Killer Kamal de bom dropt

Hij staat echt op het programma: de roemruchte Killer Kamal die er altijd met gestrekt been in gaat en zelden in het wild is gespot. Of nou ja, je zou hem natuurlijk überhaupt niet herkennen zonder zijn signature bivakmuts. Pas in de allerlaatste 34 seconden van het blokje Fresku & friends is hij op het podium te vinden, voor een keiharde anti-Wilders-track, maar direct is het complete mayhem.