Je zou bij een concert, niet eens naar het podium hoeven te kijken of naar de muziek te luisteren om te weten wie er speelt, want een groot deel van de fans is gehuld in kleding van hun idool. Zeker op Pinkpop. Maar het gaat verder dan kleding. Naast T-shirts verkopen artiesten bijvoorbeeld ook cd’s, keychains of tandenborstels. Huh, wat?! Ja. Tandenborstels. In dit lijstje staan de meest bijzondere merchitems van muzikanten die op Pinkpop staan.

Gavin James

Als je dacht dat de muziek van singer-songwriter Gavin James niet nóg zoetsappiger kon, heb je het mis. Je kunt ‘The Book of Love’ en ‘Bitter Pill’ nu namelijk ook luisteren op deze rode hartjes-LP. 

Guus Meeuwis

Ultra-Brabander Guus Meeuwis staat naast zijn muziek ook bekend als Beste Brildragende Bekende Nederlander. In 2014 en 2015 won hij die prijs bij 3FM en met dit merchitem kun jij je ook even de Beste Brildragende (maar dan Niet Zo) Bekende Nederlander zijn.

Prophets Of Rage

Ben je heel erg fan van gespit op gierende gitaren en raggende drums en misschien iets minder fan van Trump? Dan is deze pet iets voor jou. 

Green Day

Zie je er na een paar dagen festival er niet meer zo toonbaar uit? Dat is begrijpelijk. De drie heren van Green Day spelen daar op in: Met deze drie maskers hoeft niemand naar de kringen onder je ogen te kijken. 

System Of A Down

Eenmaal thuis waar je je gezicht niet meer hoeft te verhullen achter een masker is het tijd voor een zomerslaapje. Drie dagen feesten hakt erin en dat snapt System Of A Down heel goed. Daarom hebben ze een dekentje te koop waar je samen met je favoriete metalhead onder kunt slapen.

Kings Of Leon

Kings of Leon waren in 2011 en 2013 ook op Pinkpop te vinden, maar nu komen ze met een wel heel ideaal item naar Landgraaf. Althans, laten we het hopen dat ze de vrachtwagen met deze dingen volladen. Deze inschuifbare drinkbeker zorgt ervoor dat je je favoriete drankje mee kan nemen. Dat scheelt weer een wandel naar de bar. Tenzij je dat graag wil doen, dan supporten we je daarin.

Fat Freddy's Drop

Saus maakt alles beter. Dus ook Fat Freddy’s Drop barbecuesaus is een vooruitgang op je festivalmaaltijd. Volgens de bandleden zit 'ie vol met vooral veel chili, kruiden en reggaevibes. Net zoals hun muziek.

Justin Bieber

Ja, we weten dat je hierop zat te wachten. Bieber heeft een heel legioen aan fans die de gekste dingen willen hebben met zijn hoofd erop. Dit item heb je hoe dan ook nodig als je een paar dagen blijft kamperen: een tandenborstel. Dus waarom koop je dan niet meteen een super unieke? Deze van Justin Bieber heeft niet alleen zijn knappe tienerkoppie erop, maar zingt ook je favoriete JB-hits.

Maar dat is niet alles. Naast een tandenborstel heeft Biebs ook een douchegordijn te koop. Sommige fans kiezen ervoor om hun slaapkamer vol te hangen met spullen van hun idool, maar als je fan van Justin bent kun je ook gewoon uitbreiden en je badkamer om toveren tot een Bieber-walhalla.