3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 4) 3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 4)

Met o.a. Major Lazer, Sue The Night en The Shins

, Menno Visser

3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 4)

Met o.a. Major Lazer, Sue The Night en The Shins

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Major Lazer, The Shins en Sinkane en bellen we even met Sue The Night over de nieuwe single Mind Dear.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. Major Lazer ft. Partynextdoor & Nicki Minaj - Run Up
Met Lean On tikt Major Lazer al bijna tegen de miljard streams aan op Spotify, verder weet je inmiddels alles wel al van het supersuccesvolle project van producer Diplo. Goed, er is een nieuw liedje, en ditmaal is het de Amerikaanse rapster Nicki Minaj die de vocalen verzorgt met de Canadese PARTYNEXTDOOR, die uit de stal van Drake komt.

2. The Shins - Name For You
Het nieuwe album van de Amerikaanse indierockband The Shins gaat Heartworms heten. Op 10 maart komt hun vijfde plaat uit, waarvan we ook al de teaser-single Dead Alive hebben gehoord. Hun optreden 30 maart in Paradiso is al uitverkocht.

3. Van Echelpoel - Ziet Em Duun
Tijd voor Belgische dialect-rap. Bij onze Zuiderburen stormt dit merkwaardige electro-rapnummer al door naar nummer 1. Het is vrijwel onverstaanbaar, want in Kempens dialect. Het is gemaakt door de tatoeëerder-muzikant Tijs Vanneste en muziekproducer Yves Gaillard, die zich samen Van Echelpoel noemen. Check ook de hilarische clip in de stijl van de absurdistische film The Big Lebowski.

4. Ten Fe - Twist Your Arm
Met Elodie had dit duo uit Londen al een flinke radiohit te pakken. Ze zijn het Britse antwoord op The War On Drugs. Binnenkort komt hun debuutalbum Hit The Light, en ze spelen in februari ook in de Nederlandse clubs. Dit is de tweede Nederlandse single.

5. Sinkane - Telephone
Talking Heads 2.0, dat is een beetje het geluid van Sinkane. De Britse producer mixt al tijden Afrikaanse klanken met funk en elektronica, en is zelf ook een veelgevraagd sessiemuzikant.  Zijn zesde album heet Live & Livin’ It en komt  half februari, en deze staat er ook op.

6. Harlea - You Don’t Get It
Tweede singletje van een nieuwe zangeres uit Londen, die een pittige rockgitaar in haar liedjes stopt. Op de muziekblogs en diverse Europese radiostations wordt deze track al flink opgepakt.

7. Sub Focus - Love Divine
De BBC heeft sinds kort een specialist-chart, een lijst met de meestgedraaide platen in de shows van de specialistische dj’s. Een heel opvallende daarin is de nieuwe single van Nick Douwma – ondanks zijn naam wel degelijk een Britse producer – die zichzelf ook wel Sub Focus noemt. Hij laat zich inspireren door de drum ’n bass zoals die in Engeland nog altijd superpopulair is, zoals de hit van Birdy met Sigma bijvoorbeeld ook bewijst.

8. Sue The Night - Mind Dear
Met liedjes als The Whale van het debuutalbum Mosaic brak de Nederlandse band rond Suus de Groot door. Vorig jaar was er nog de losse single The World Below, maar nu is er dan een echte voorbode van het tweede album Wanderland, dat 14 april zal verschijnen.

9. Rag 'N Bone Man - Skin
Human was de grote doorbraakhit voor deze Brit. Gospelpop all over the place op alle zenders en veel getipt als ster voor 2017. Nu is er de langverwachte kamerbrede opvolger.

10. Foxygen - On Lankershim
Seventies all over the place op het 3voor12 Album van de Week. Hang is de derde van het duo uit Californie dat luistert naar de naam Foxygen. Dit liedje gaat over Lankershim Boulevard, een drukke weg in L.A. Wat zich daar allemaal afspeelt? Luister daar het liedje maar eens voor.

11. Sundara Karma - Flame
Youth Is Only Ever Fun In Retrospective. De nieuwe Britse band Sundara Karma weet wel hoe ze een goede titel voor een album moeten bedenken. Het Britse blad NME zet ze al op de cover. Dit is hun debuutsingle in Nederland.

12. Thundercat ft. Michael McDonald & Kenny Loggins - Show You The Way
Meer seventies zijn terug te vinden bij Thundercat. Dat is de jazz/fusion-bassist die veel met de experimentele producer Flying Lotus werkte en een Grammy won zijn werk aan het nummer These Walls op het Kendrick Lamar album How To Pimp A Butterfly. Op zijn nieuwe album staat deze single met smooth-seventies grootheden Michael McDonnald (Doobie Brothers) en Kenny Loggins.

13. Happy Camper ft. Pien Feith - Easy Way Out
Het kameleontische muzikantengezelschap rond Job Roggeveen wordt ditmaal aangevoerd door zangeres Pien Feith. Happy Camper is een losvast nom de plume voor zijn muzikale ideeën. Een derde album is op komst, en zo te horen wordt dat wat meer elektronisch dan we van hem gewend zijn.

14. Tinlicker - Soon You’ll Be Gone
Tinlicker is het productieproject van Micha Heyboer and Jordi van Achthoven. Al eerder stonden ze op de 3voor12-playlist met de track Empty Skies, gezongen door Tessa Rose Jackson. Ditmaal zingt Thomas Oliver.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12