3voor12 is het platform voor alternatieve popmuziek van de VPRO. Het is een website met nieuws, streaming muziek, uitgebreide festivalverslaggeving en concerten in audio en video. De website 3voor12 is verbonden met het radioprogramma 3voor12 Radio dat van maandag tot en met donderdag van 21.00 tot 00.00 uur wordt uitgezonden op 3FM. De VPRO wil als publieke omroep een niet te missen stem in het debat zijn, ook als het gaat over popmuziek.

De VPRO zoekt voor 3voor12 op korte termijn een:

REDACTEUR/ RESEARCHER m/v
(32 uur per week)

Wie zijn we?
De redactie van 3voor12 bestaat uit drie fulltime redacteurs en een stagiair, die nauw samenwerken met de makers van het radioprogramma. De redactie is medeverantwoordelijk voor de inhoud van het programma, maar ook voor de journalistiek op de website. De grote festivals verslaan we als volledige redactie.

Wat ga je doen?
- Als redacteur ben je medeverantwoordelijk voor de inhoudelijke samenstelling van de website
- Je schrijft zelf artikelen en denkt mee over die van je collega’s
- Je beheert de sociale media en audio/video content
- Je bereidt items voor de radio-uitzending voor
- Gemiddeld één avond per week ondersteun je de redactie en presentatrice Roosmarijn Reijmer tijdens 3voor12 Radio op 3FM

Wie zoeken wij?
Een jonge, gepassioneerde muziekliefhebber/journalist die het liefst de hele dag zoekt naar nieuwe tracks en belangrijk muzieknieuws, en dat met een eigen stem naar VPRO 3voor12 en 3FM weet te brengen. Een teamplayer die goed kan samenwerken met de redactie en dj Roosmarijn Reijmer.

Je hart ligt bij alternatieve popmuziek in de breedste zin van het woord, maar je schrikt er ook niet voor terug om interessante ontwikkelingen in de mainstream te signaleren en bespreken. Ervaring is mooi meegenomen, maar net zo waardevol is een frisse blik, eigen stem of sociaal-culturele achtergrond die op onze huidige redactie ontbreekt.

Je weet welk klein nieuws relevant is voor de 3voor12-lezer en hebt de ambitie om ook grotere verhalen op te pakken, maar hoeft voor dat laatste nog niet per se klaar te zijn. Je bent niet bang voor deadlines en staat het liefst ieder weekend bij een festival, dansvloer of poppodium.

Je voelt je als een vis in het water in sociale media. Je weet waar je welk medium voor moet gebruiken en bent altijd bereid iets nieuws te proberen. Het werken in teamverband vind je prettig, maar je kunt ook uitstekend zelfstandig uit de voeten.

Wat bieden we?
Een leuke baan op een geweldige redactie. Het betreft een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 32 uur per week met ingang van 1 augustus 2017 (of zoveel eerder als mogelijk) tot en met 31 december 2017 met de intentie om aansluitend een jaarcontract te bieden. De functie is ingedeeld in salarisklasse F en het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen € 2.196,- en € 3.230,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Je sollicitatie
Dat dit een 'droombaan' is en je hier 'van je hobby je werkt maakt' weten wij als geen ander. Brieven die zijn opgehangen aan songtitels of opgemaakt zoals onze site hebben we ook eerder gezien. Verras ons. Het is een redactionele functie, dus schrijf creatief, to the point en onderhoudend. Sleep ons naar het einde van je brief en je CV, laat zien wat je in huis hebt!

Reageren?
Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Niels Aalberts, eindredacteur 3voor12, n.aalberts@vpro.nl. Graag ontvangen we je gemotiveerde reactie met cv uiterlijk 25 juni 2017 onder vermelding van vacaturenummer 1715 op het volgende e-mailadres: vacature@vpro.nl.