John Coffey stopt na september voor onbepaalde tijd

Afscheidstour langs 013, Ekko, Melkweg en Paradiso

Sjoerd Huismans ,

John Coffey heeft net aangekondigd de band voor onbepaalde tijd 'on hold' te zetten. Dat zegt de band in een statement waarmee tevens de laatste tour voor de 'indefinite hiatus' wordt aangekondigd. 'We willen nog geen vaarwel zeggen, maar zullen de komende jaren geen muziek maken'.

De afscheidstour van de band voert ze langs Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Tsjechie en helemaal aan het eind doen ze vier Nederlandse shows: Tilburg (23-09), Ekko (24-09), Melkweg (19-09) en Paradiso (30-09). Waarom de band stopt op misschien wel het hoogtepunt van hun populariteit, is vooralsnog de vraag. Volgens het management gaat de band momenteel niet in op interviewverzoeken. Het volledige statement van John Coffey luidt: 

'Hi everyone!
We have decided to put the band on hold. Therefore we will do one awesome last tour coming September. We don’t want to say farewell, but we won’t be making music these coming years. So come and party with us one last time.
Hope to see you guys at the shows or anywhere in Europe coming summer.
Love, 
Your John Coffey boys'


Afgelopen februari was John Coffey nog drie uur lang co-host van 3voor12 Radio, vooral om te praten over de EP A House For Thee, die voorlopig naar alle waarschijnlijkheid de laatste release van John Coffey gaat zijn. Met de EP en de bijbehorende videoclip wil de band een menselijk geluid in de vluchtelingencrisis laten horen. 'Mensen laten verdrinken, dat kan gewoon niet.' Ook had de band de laatste tijd veel succes met het coveren van de volledige soundtrack van Tony Hawk's Pro Skater 2: 'iedereen tussen de twintig en dertig kent deze game gewoon.'