Bestuur Buma/Stemra draagt nieuwe directeur voor

ALV bepaalt 15 juni of Wim van Limpt het wordt

Ralph-Hermen Huiskamp ,

Vandaag heeft het bestuur van Buma/Stemra bekend gemaakt een nieuwe directeur te hebben gevonden. Op de ledenvergadering van 15 juni zal Wim van Limpt aan de leden worden voorgedragen. Als de leden instemmen met Van Limpt, treedt hij per direct in functie. Hij wordt dan daarmee de opvolger van Hein van Ree, de veelbesproken oud-voorzitter die wegens ophef over de hoogte van zijn salaris het veld moest ruimen.

Wim van Limpt werkt sinds 2007 bij Buma/Stemra, de laatste vijf jaar hield hij zich bezig met het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe werkwijze. Bestuursvoorzitter Leo de Wit over de voordracht: "Het bestuur is verheugd dat het in de persoon van Wim van Limpt iemand mag voordragen die met gedegen kennis van het collectieve beheer passie heeft voor het uitdragen van de belangen van rechthebbenden. Van Limpt heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden door zijn grote betrokkenheid bij het auteursrecht en zijn inzet op het gebied van service en dienstverlening voor leden en aangeslotenen.’

Opvallend detail uit het persbericht is dat het bestuur alvast aangeeft dat het salaris van Van Limpt conform de Wet Normering Topinkomens is, precies het onderwerp van de sleurende affaire rond, en de reden van het vroegtijdige afscheid van de vorige directeur.