DTRH16: Mø is een stuk meer dan 'Lean On'

Deense electropopster nog een paar hits verwijderd van headlineshow

Robin Oostrum ,

Gisteren stond ze nog op Glastonbury, waar ze volgens diverse Britse media de John Peel Stage platspeelde en crowdsurfend eindigde. Vooruit, modder hebben we hier ook, maar verder kan het contrast met de matig gevulde Teddy Widder nauwelijks groter. Geen probleem voor Mø.

Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen heet ze voluit, maar Mø staat wat makkelijker op de festivalposters. De Deense maakt Grimes-achtige electropop met de radiovriendelijkheid van een Lykke Li. Maar laten we de introductie kort houden: Major Lazer-productie 'Lean On' was immers dé zomerhit van 2015 en is nog altijd het meest gestreamde nummer op Spotify ooitt.

Wat een performer. Al bij derde nummer 'Waste of Time' zit ze zingend op de barriers, bij 'Slow Love' ligt ze met haar hoofd tussen de benen op het podium. In tegenstelling tot Flume gisteravond heeft Mø wél een liveband op het podium. Al komen de backing vocals dan weer uit een kastje.

Dat is al jaren hetzelfde. Op Lowlands was het vorig jaar vooral een show van momenten, is dat onderhand al beter? 
Op veel fronten wel. De setopbouw is prima, met vroeg in de set al die relatief nieuwe single 'Kamikaze'. En ook wij krijgen vandaag die nieuwe track te horen, 'Goodbye', die met 'Final Song' zo op de volgende plaat kan. 

Dit is wel heel lyrisch allemaal. Waarom staat ze met al die hits niet in een volle Hotot?
Nu overdrijf je een beetje, maar daar ligt wel haar toekomst inderdaad. Dat ze er nu nog te weinig heeft voor een headliner blijkt op de helft van de set, als ze met een rijtje mindere songs richting die grande finale toewerkt. Die komt er natuurlijk met 'Lean On'. Inclusief crowdsurfen.

MØ in Teddy Widder, Down The Rabbit Hole, 2016

MØ in Teddy Widder, Down The Rabbit Hole, 2016