3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 45)

Met o.a. The XX, Cashmere Cat en Rihanna

Menno Visser ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. The XX, Cashmere Cat, Rihanna, Frenna, The Chemical Brothers en SOHN.

Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. SOHN - Conrad
Rennen! Zo heet het tweede album van de Britse producer SOHN, inderdaad vernoemd naar het Duitse woord voor rennen. Na het prachtige ‘Signal’ is dit de tweede single van het album, dat 13 januari uitkomt. Twaalf dagen later staat de producer in de Melkweg in Amsterdam.

2. Frenna ft. Priceless & Jandro - Wasteman
Feest in de Spotify charts deze week voor Frenna. Maandag dropte de rapper zijn solodebuut Geen Oog Dichtgedaan, 3voor12 album van de week deze week. En de dag erna staat hij plots met negen tracks bij de bovenste veertig. Het is de impact van een album vol potentiele singles, waaronder de nummer 1 hit ‘My Love’. Dit is zijn nieuwste single, meteen al goed voor de top 10.

3. TEN FÉ - Elodie
Deze track werkt het best als de ruitenwissers de regendruppels verjagen op je voorruit. TEN FÉ is een duo uit Londen, dat licht psychedelische pop maakt in de stijl van The War On Drugs. Ze spelen volgend jaar op vele festivals, hun debuutalbum komt uit begin februari. Dit is hun Nederlandse debuutsingle.

4. The Chemical Brothers - C-H-E-M-I-C-A-L
‘Hey Boy Hey Girl’, ‘Galvanize’ en ‘Go’ zijn zo maar enkele van de hits van het Britse duo The Chemical Brothers. Ze speelden de laatste tijd veel live en dit nieuwe nummer is nu als losse single uitgebracht, omdat het live favoriet was. We hebben de C, we hebben de H, jij maakt ‘m af!

5. Weyes Blood - Seven Words
Een van de opvallende nieuwe namen op Le Guess Who?, het ontdekfestival met experimentele pop in Utrecht komend weekend is de Amerikaanse Weyes Blood, alter ego van de singer-songwriter Natalie Mering. Ze werkte al eerder met underground artiesten als Drug Dealer en zat in de band Jackie-O-Motherfucker, dan weet je wel hoe laat het is. Maar als Weyes Blood klinkt ze toegankelijk en lekker seventies.

6. Rihanna - Love On The Brain (RY X remix)
De Australische muzikant RY X kun je kennen van ‘Deliverance’ en ‘Berlin’. Het Rihanna album ANTI kwam al begin dit jaar uit, maar nu staat het weer in de aandacht door deze machtige warm bad-remix van RY X.

7. The XX - On Hold
‘I Can’t Go For That’ was een grote hit in 1981 voor het Amerikaanse ‘blue eyed soul’ duo Hall & Oates. Het nummer wordt zowaar als sample gebruikt op de nieuwe single van de Britse indiepop band The XX. Jawel, The XX zijn weer terug met hun derde album I See You, dat begin volgend jaar uit komt!

8. Dirtcaps ft. Eleni Drake - Foreign Tongues
Het elektronische duo Dirtcaps spreekt hun talen. Dat moet ook wel, want ze worden wereldwijd geboekt op de grootste dancefestivals. Max Oude Weernink en Danny Groenenboom werken voor hun nieuwe single samen met het Britse Youtube-sterretje Eleni Drake.

9. Escondido - My Heart Is Black
Escondido is een stadje in Californië, maar ook een duo uit Nashville, waar filmmaker David Lynch fan van is. Hun muziek wordt vaak gebruikt onder Amerikaanse series vanwege het filmische karakter. In februari komt hun tweede album Walking With A Stranger uit. Dit is alvast een voorproefje.

10. Sigma ft. Birdy - Find Me
Het drum ’n bass duo Sigma uit Leeds brak door met het zomerse ‘Nobody To Love’. Nu hebben ze weer een wereldhit in handen, nu met de zang van de Belgisch/Britse zangeres Birdy. Voor de clip vroegen ze Stranger Things ster Millie Bobby Brown door de straten van LA te zweven.

11. The Cinematic Orchestra ft. Moses Sumney - To Believe
De term ‘cinematic’ wordt te pas en te onpas gebruikt om aan te geven dat muziek ‘filmisch’ klinkt. Nou, dat is zeker van toepassing op The Cinematic Orchestra. Deze Britse band boert goed op Spotify met hun rustgevende muziek, hun nummer ‘To Build A Home’ is daar al 66 miljoen keer beluisterd. Dit is hun nieuwe single.

12. Heidi Maree - Caterpillar Shoes
Zijn er nog fans van Kate Nash, die een hitje had met ‘Foundations’? Deze single van Heidi Maree doet daar aan denken. Ze transformeerde zichzelf van toetsenist in een metalband tot singer-songwriter met een dynamische smaak voor indiepop.

13. TraumprinZ - Good Vibrations

Deze track van de Duitse producer Traumprinz is een klapper op de alternatieve dansvloeren. Hij leent de vocalen van Black Box’ ‘Ride On Time’ uit de nineties, die weer komen uit Loletta Hollaways eighties discohit ‘Love Sensation’, een liedje geschreven door Dan ‘Relight My Fire’ Hartman. Hoe dan ook, het werkt op de dansvloer, ook nu nog.