3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 3)

O.a. Nothing But Thieves, Underworld en Frenna

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week bellen we met Frenna van Popprijswinnaar New Wave, en hoor je nieuwe muziek van Nothing But Thieves, Flume en Underworld.

1 Flume ft. Kai - Never Be Like You
Nog even geduld voor het nieuwe album van Flume verschijnt. Holding On en zijn remix van Lorde's Tennis Court kwamen vaak voorbij in 3voor12 Radio, nu is er van het nieuwe album de tweede track Never Be Like You. In juni staat Flume op Down The Rabbit Hole.

2 PJ Harvey - The Wheel
Hoe vaak krijg je als fan de kans om te zien hoe een album wordt opgenomen? PJ Harvey nam haar album op in Somerset House, waar ze een studio had gebouwd waar het publiek ook kon komen kijken. Haar negende album The Hope Six Demolition Project verschijnt op 15 april en ook PJ Harvey is te zien op Down The Rabbit Hole.

3 Nothing But Thieves - If I Get High
Dat ze goed zijn, wist je natuurlijk al. Dat ze ook ballads maken, wist je misschien nog niet. If I Get High is de nieuwe single van hun debuutalbum Nothing But Thieves.

4 Bob Moses - Before I Fall
Een ambitieus duo uit Canada. Ze willen dancemuziek veranderen, vertelden ze aan 3voor12. Dat doen ze met ingetogen elektronica met akoestische instrumenten. Bob Moses zie je in maart bij Where The Wild Things Are, dit is de nieuwe single van het album Days Go By.

5 AlunaGeorge ft. Popcaan - I’m In Control
Even je geheugen opfrissen: vorig jaar scoorde AlunaGeorge een enorme hit met You Know You Like It met DJ Snake. Popcaan kun je kennen van Good Times met Jamie xx en Young Thug. Hoe dat samen klinkt, hoor je in het Niet-Te-Missen Uur.

6 Underworld - I Exhale
Hun Born Slippy is natuurlijk een onvermijdelijke classic, maar de Britse band Underworld is veel meer dan dat. Ze toerden vorig jaar met hun oude succesalbum DubnoBassWithMyHeadMan, maar voor het eerst in zes jaar is er nu weer nieuw materiaal. Op 18 maart komt het album Barbara Barbara met daarop deze single.

7 Lapsley - Love Is Blind
Vorig jaar gooide ze hoge ogen bij de Sound of BBC met haar minimalistische electropop. Ze is pas 19 en bijna klaar voor haar debuutalbum. Falling Short en Hurt Me hoorde je al in 3voor12 Radio, dit is een voorloper van haar debuutalbum.

8 Frenna - Langste SMS
Dat was even schrikken voor velen: New Wave ging er met de Popprijs vandoor op Noorderslag. Niet gek natuurlijk: het album van de nieuwe lichting Nederlandse rappers was een ongekend succes op YouTube en Spotify. De nieuwe single Langste SMS ontstond midden in de nacht tijdens de opnamesessies Schiermonnikoog. Michiel belt met Frenna in de uitzending.

9 Amber Arcades - Turning Light
En opeens gaat het hard met Annelotte de Graaf. Met haar band Amber Arcades was ze een van de smaakmakers op Noorderslag. Met een platencontract op zak bij het Britse label Heavenly en zelfs een boeking voor SXSW wordt 2016 zeker hun jaar. Uiteraard zijn ze een van de 12van3voor12, zie hier het hele overzicht. 

10 Anderson .Paak ft. The Rhapsody - Without You
De grote verrassing van Dr. Dre’s album Compton was Anderson .Paak. De zingende rapper (of rappende zanger) scoort deze week het 3voor12 Album van de Week met Malibu. Hij gaat verder waar Kendrick Lamar en Dr Dre bleven. Lees hier alles over dat album.

11 Enter Shikari - Redshift
Een van de beste liveacts van Lowlands heeft weer een nieuwe single, het Britse Enter Shikari. Vorig jaar kwamen ze keihard terug met hun album The Mindsweep, nu zijn ze alweer terug met de nieuwe single. Enter Shikari is net als Balthazar en The Prodigy te zien op Paaspop.

12 Nao - Bad Blood
Een van de toppers op Eurosonic was de Britse zangers Nao. Ze maakte ook deel uit van de BBC Sound Of 2016 lijst. Je kent haar misschien al van Disclosure’s album Caracal, daarop zong ze het nummer Superego. Dit is haar eerste Nederlandse single.

13 Haty Haty - Run Stop Non Stop Belly Flop
Een zeer geslaagde combinatie, die voortkwam uit een jam: de tweede single van Blaudzun en electronica-producer David Douglas. Deze week ging Run Stop Non Stop Belly Flop in première bij 3voor12, volgende maand verschijnt hun gezamenlijke album High At The Sun.