3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 24)

O.a. Bastille, Wizkid, Disclosure, Red Hot Chili Peppers en Sevn Alias

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Vanavond hoor je nieuwe tracks van o.a. Bastille, Wizkid, Disclosure, Red Hot Chili Peppers en Sevn Alias.

1. Two Door Cinema Club -  'Are We Ready (Wreck)'
Kinderkoor? Check. Funky gitaartje? Check. Dit is de eerste single van Gameshow, het derde album van Two Door Cinema Club, en een in kopstem gezongen protest tegen het consumentisme. Dit weekend staat de Ierse indieband die doorbrak met hits als 'Something Good Can Work' en 'Undercover Martyn' op Best Kept Secret. Half oktober verschijnt derde album Gameshow

2. Disclosure ft. Al Green - 'Feel Like I Do'
Nieuw werk van de Britse housebroertjes Disclosure! Ditmaal in de vorm van een EP ter ere van de aloude Moog synthesizer: de Moog For Love EP. Daarop drie nieuwe nummers van het duo dat drie jaar geleden de dancewereld op zijn kop zette met album Settle. Dit is meest opvallende track op die EP, lekker mellow house voor in het zonnetje met ‘nice and slow’-vocalen van de seventies soulzanger Al Green.

3. Red Hot Chili Peppers - 'Goodbye Angels'
Vorige week rockten ze nog als de beste op Pinkpop, morgen verschijnt hun elfde studio album The Getaway. Red Hot Chili Peppers lieten hun songs met een modern sausje overgieten door de veel gevraagde producer Danger Mouse. Je kent al de single 'Dark Necessities', deze track staat er ook op. 

4. Amber Arcades - 'Right Now'
 Annelotte de Graaf bracht haar prachtig dromerige indiepopplaat als Amber Arcades uit via het Britse indielabel Heavenly. Fading Lines is deze week het 3voor12 Album van de Week.

5. Pearson Sound - 'XLB'
Hoe klinkt het muzikale equivalent van tien stuiterballen in een doosje? Nou zoals op deze abstracte bassplaat van producer David Kennedy, die in de dubstep ook pionierde onder de naam Ramadanman. Hij mocht al Radiohead remixen en heeft ook al een mixalbum uit in de prestigieuze Fabric-serie.

6. Bastille - 'Good Grief'
Ook op Pinkpop stond de Britse band Bastille, die dankzij wereldhit 'Pompeii' meteen uitgroeide tot sub-headliner van de grotere festivals. Zouden ze eindelijk een opvolger weten te verzinnen? Het duurde even, maar vandaag verschijnt 'Good Grief', een goede stap in die richting met een bizar funky baslijntje en een sample uit de film Weird Science.

7. Chvrches ft. Hayley Williams -  'Bury It'
Paramore en Chvrches? Emorock en synthpop? Je zou zeggen dat die bands elkaar niet zouden kennen, en dat dit niet zo’n hele geslaagde combinatie is. Maar Chvrches-zangeres Lauren Mayberry was vroeger een enorme emo-fan. Ze kwamen elkaar vorig jaar tegen in Nashville en zongen samen op een festival. Dat is zo goed bevallen dat ze samen een nieuwe versie gemaakt hebben van het Chvrches-nummer 'Bury You….' en nu spelen ze het zo vaak mogelijk samen op de festivals. Verrassend vergelijkbaar met de albumversie, maar Chvrches zou er een heel nieuw publiek mee kunnen bereiken.

8. Sevn Alias - 'Summer 16'
Sinds Noorderslag speelt straatrapper Sevn Alias elk festival plat, zelfs Pinkpop. De coming man in de Nederlandse hiphopscene, reeds gesignaleerd in de 12van3voor12, dropte de nieuwe mixtape TwentyFourSevn 3 en claimt met deze track alvast de zomer van 2016. Nog te zien op o.a. Woo-Hah, Best Kept Secret, Encore en Lowlands.

9. Hozier - 'Better Love' 
Hoppa, zo maar opeens een nieuwe Hozier vanavond. Het is de titeltrack van de nieuwe Tarzan film en hij klinkt uhm, ja. Als een soundtrack. Dus enorme orkest, een lekkere emo melodie en flink wat drama in zijn stem. Dat is best aan Hozier besteed.

10. DJ Henry C feat. Wizkid - 'Like This'
In thuisland Nigeria is Wizkid een superster, een rapper die afrobeat, dancehall, R&B en reggae in de smeltkroes gooit en daar fantastische songs mee boetseert. Dat had Drake ook door, die zijn sound én stem leende voor 'One Dance'. Ditmaal duikt Wizkid op op de nieuwe single van de Ghanese DJ Henry C. Je kunt de track zo doormixen met 'One Dance', die heeft hetzelfde soepele ritme.

11. Hooverphonic ft. Tjeerd Bomhof - 'Hiding In A Song'
De Vlaamse triphoppers van Hooverphonic zijn al een jaartje of twintig bezig. Nog steeds even chill en een van de weinige acts uit generatie die nog steeds bestaat. Op hun jongste album In Wonderland staat ook deze samenwerking met ex-Voicst en Dazzled Sticks-brein Tjeerd Bomhof. Speciaal uit om de Nederlandse markt te veroveren, zou dat ze lukken?

12. Kent Jones - 'Don’t Mind'
Tegenwoordig worden de schoolplein-hits geboren via de app Musically. Tieners kunnen daarmee lipsyncen met de laatste hiphop tracks uit Amerika. Een van de populairste tracks uit die app van de afgelopen maanden is van rapper Kent Jones uit Florida. Al een hit in de States, maar nu gaat hij ook Europa veroveren. En we waarschuwen je, dit is übercatchy...

13. Danny Brown - 'When It Rain'
Rauwe sraatrap met een dosis humor: Danny Brown is weer terug, de rapper uit Detroit die met zijn onmiskenbare stijl vijf jaar geleden doorbrak. Dit is de eerste single na het album The Old Danny Brown in 2013, waar hij onnavolgbaar snel en vlijmscherp rapt dat je je ass maar beter op de grond kunt gooien wanneer het (kogels) begint te regenen.

14. Boxed In - 'Jist'
Uit de vriendenkring van producer George Fitzgerald en zangeres Lianne La Havas komt de Britse producer en songwriter Oli Bayston. Vorig jaar brak hij als Boxed In met Mystery door, dit is zijn nieuwe single die klinkt als een Matthew Dear-remix van LCD Soundsystem. Heul lekker dus.